Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ron Paul - Bojuje Washington s Ruskem až do posledního Ukrajince?

16. 3. 2022

Ron Paul - Bojuje Washington s Ruskem až do posledního Ukrajince?

Vzhledem k tomu, že ruská invaze na Ukrajinu končí třetím týdnem, existují nepatrné naděje, že jednání mezi oběma stranami mohou brzy vést k příměří. Ale s pronikavými válečnými štvanicemi ve Washingtonu se skoro zdá, že americká vláda by to nerada viděla.

Ron Paul

16. března 2022 - 10:30

 

Zdá se, že Kongres a americká administrativa jsou odhodlány zatáhnout Spojené státy do války s Ruskem o Ukrajinu. Senátor Lindsay Graham otevřeně vyzývá k tomu, aby někdo zabil ruského prezidenta, a mnozí v americké sněmovně požadovali, aby administrativa zřídila „bezletovou zónu“ nad Ukrajinou, píše Ron Paul, americký lékař a politik na stránkách Ron Paul Institutu.

 

Jsou šílení? Bezletová zóna znamená, že zničíte cokoli a vše, co může zabránit totální letecké dominanci USA. To znamená útok na ruské raketové a protivzdušné obranné systémy v Rusku. Jinými slovy, třetí světová válka.

 

Všichni můžeme pociťovat znechucení nad destrukcí na Ukrajině, ale je skutečně nutné, abychom hazardovali s vlastním jaderným ničením?

 

Smutné je, že velká bipartistická skupina v Kongresu si to myslí.

 

Mnoho z toho, co se děje na Ukrajině, lze vysledovat až k Obamově administrativě. Úředníci ministerstva zahraničí jako Victoria Nulandová a Antony Blinken naplánovali a provedli svržení ukrajinské vlády v roce 2014. To nás nasměrovalo na cestu ke konfliktu, poté, co po převratu začala naše vláda vyžadovat členství v NATO pro Ukrajinu.

 

Blinken, Nulandová a další zodpovědní za tento ohavný čin se vrátili do vlády ve vyšších pozicích za prezidenta Bidena a pokračovali v prosazování své ukrajinské agendy.

 

Minulý týden se ministr zahraničí Blinken – náš nejvyšší diplomat – snažil vyslat na Ukrajinu polské stíhačky ze sovětské éry, aby střílely na Rusy. Když Poláci řekli, že by rádi poslali letadla na americkou základnu v Německu a nechali je Pentagonem převézt na Ukrajinu, Pentagon nakonec zakročil, aby zastavil mimořádně vysoce riskantní krok, o kterém dokonce Pentagon řekl, že nebude mít žádný reálný vliv na výsledek války.

 

Ministerstvo zahraničí se nás snaží dostat do války a Pentagon se nás snaží udržet mimo. Jak ironické!

 

P.C.Roberts: Washingtonu vládne šílenství

 

Když jsem byl na stopě kampaně, řekl bych, že máme několik tisíc diplomatů, možná by nebyl špatný nápad je využít ve vládě. Ale rozhodně jsem nemyslel, že bychom je měli použít k tomu, aby se nás pokusili dále zapojit do války!

 

Tři týdny po od začátku této hrozné války USA nevedou rozhovory s Ruskem. Jak nedávno informoval Antiwar.com, namísto podpory jednání mezi Ukrajinou a Ruskem, která by mohla vést k příměří a ukončení krveprolití, americká vláda ve skutečnosti eskaluje situaci, která může krveprolití jen zvýšit.

 

Neustálý přísun zbraní USA a spojenců na Ukrajinu a řeči o podpoře rozšířeného povstání se nezdají být navrženy tak, aby Ukrajině zajistily vítězství na bitevním poli, ale spíše aby Rusko, jak říká ministr zahraničí Blinken utrpělo „strategickou porážku“.

 

Zní to strašně, jako by Bidenova administrativa měla v úmyslu bojovat s Ruskem až do posledního Ukrajince. Jediným řešením pro USA je odejít. Ať se Rusové a Ukrajinci dohodnou. To znamená žádné NATO pro Ukrajinu a žádné americké rakety na hranicích Ruska? No a co! Ukončete válku a poté ukončete NATO.

 

Ron Paul je bývalý kongresman, aktivista, lékař a politik v důchodu. Třikrát kandidoval na post amerického prezidenta jako kandidát Libertariánské strany v roce 1988 a jako kandidát za Republikánskou stranu v letech 2008 a 2012.

 

(rp,prvnizpravy.cz,ronpaulinstitute,foto:arch.)