Jdi na obsah Jdi na menu
 


Robert Fico vyzval ke zrušení sankcí proti Rusku, Kosovo vzniklo nelegálně,

10. 1. 2020

Robert Fico vyzval ke zrušení sankcí proti Rusku, Kosovo vzniklo nelegálně,

označil Američany za kovboje, odsoudil zavraždění Kásima Sulejmáního jako hrubé porušení mezinárodního práva a v případě vypuknutí války mezi USA a Íránem nikdo slovenské vojáky do Íránu bojovat nepošle, Slovensko se distancuje od kovbojského válčení americké armády v blízkosti Íránu, americká vláda s partnery v NATO prý nic nekonzultovala! Slovenská vláda stáhla své vojáky z Iráku do Kuvajtu a Národní rada chystá usnesení odsuzující americké zavraždění íránského generála! A co český parlament?

 

Předseda slovenské vládní strany SMER Robert Fico ve středu předvedl a ukázal, jak by se měl chovat správný a odpovídající pro-národní politik. Nikdy bych nevěřil, že na Slovensku se v rámci vládních procesů objeví politik, který se nebojí říkat věci na rovinu a přímo takovým způsobem, jako zaznělo na tiskové konferenci SMERU včera. Z tohoto vystoupení vám přinášíme plný záznam, abyste viděli, jaký diametrální rozdíl v postojích Roberta Fica a českých vládních politiků panuje, protože to se vůbec nedá srovnávat.

 

Video odhaluje, jaké postoje zastává Robert Fico a potažmo SMER ve vztahu k USA a k současné kauze bezpečnostní krize v Iráku, kde po vraždě íránského generála Kásima Sulejmáního eskaluje situace de facto každým dnem. Slovensko následovalo krok některých evropských zemí a stáhlo své vojáky z Iráku do Kuvajtu. Ovšem včerejší tiskovka Roberta Fica byla doslova jako z jiného světa, pokud to porovnáme s pro-americkými výroky Babišovy vlády v ČR.

 

Robert Fico hned v úvodu tiskové konference si položil řečnickou otázku, co by se stalo, kdyby druhý nejvyšší představitel USA navštívil Blízký Východ a Írán by tohoto představitele zabil? Co by se stalo? Slovensko nemá jaderné ponorky, ani neviditelná letadla, která mohou bombardovat kohokoliv a kdykoliv. Slovensko se opírá pouze o mezinárodní právo a partnerské vztahy s okolními zeměmi, protože to je hlavní a vlastně jediná garance bezpečnosti malé země jako je Slovensko.

 

Robert Fico se nebál a připomněl rok 1938 a Mnichovský diktát, kde poukázal na to, že kdyby tehdy fungovalo mezinárodní právo, nikdy by nedošlo k rozbití Československa. Robert Fico dále připomněl, že Kosovo vzniklo v rozporu s mezinárodním právem, a proto Slovensko dosud oficiálně Kosovo neuznalo, na rozdíl třeba od České republiky, kde na uznání samostatnosti Kosova tlačilo hlavně americké ministerstvo zahraničí skrze americké velvyslanectví. Američané využili Kosovo jako “evropskou Kolumbii”, tedy zemi, ve které si mohou stavět základny a dělat, cokoliv se jim zlíbí. Základna Bondsteel je toho nepěkným důkazem.

Robert Fico nevěří americkým důkazům o Íránu, stejně jako nevěřil důkazům o zbraních hromadného ničení v Iráku

 

Robert Fico se ale rozjel a zabrousil zpětně až do roku 2006, kde připomenul, že Slovensko pod vedením SMERu tehdy odsoudilo válku v Iráku jako hrubé porušení mezinárodního práva a důkazy, které v roce 2002 a na počátku roku 2003 předkládala americká vláda o zbraních hromadného ničení v Iráku, se ukázaly jako nepravdivé. Americké zavraždění Kásima Sulejmáního je potom podle Roberta Fica hrubým porušením mezinárodního práva a podle informací z Bílého domu ani nejbližší spolupracovníci Donalda Trumpa netušili a nevěděli, že prezident Donald Trump dal pokyn k provedení takové akce.

 

To znovu pouze potvrzuje informace americké alternativy a Alexe Jonese, který přinesl informace, že úder na letišti v Bagdádu na auto, ve kterém cestoval íránský general, přišel jen několik desítek minut po soukromém telefonátu Donalda Trumpa s izraelským premiérem Benjaminem Netanyahuem. Podle Roberta Fica byl útok porušením Charty OSN, která definuje, kdy a za jakých podmínek lze provádět válečné útoky.

 

Šéf SMERu se dále ptá, jaké byly důvody pro takový americký útok, protože Američané prý pouze uvádí, že se jednalo o důvody ohrožení bezpečnosti USA, ale bez zveřejnění podrobností. A přesně ty samé nejasné důvody byly uvedeny ze strany USA i v případě vypuknutí invaze do Iráku v roce 2003. Vzniká tím podle Fica podezření, že stejně tak jako v případě Iráku, tak i v případě Íránu dnes jsou americké informace o ohrožení americké bezpečnosti ze strany Íránu nepodložené a nepravdivé. Předseda SMERu se také dotkl toho, že pokud jde o sankce, používá se dvojí metr. Pokud jsou sankce uvalovány na Rusko nebo Írán, je uvalení sankcí otázkou prakticky několika málo dní.

Dvojí metr používání sankcí, na někoho jsou sankce uvaleny ihned, na jiné země nikdy a ani náhodou, i když spáchají brutální porušení mezinárodního práva

 

Pokud ovšem mezinárodní právo poruší USA, nikdo se neodváží sankce na USA uvalit, pozastavuje se na touto skutečností Robert Fico. Sám je přesvědčený, že totéž s stane i v případě vraždy íránského generála, kterého Američané zavraždili v rozporu s mezinárodním právem. Podle Fica si nikdo nedovolí a netroufne v Evropské unii uvalit na USA sankce za tento akt hrubého porušení mezinárodního práva. Slovenská Národní rada proto chystá usnesení, které má odsoudit americké hrubé porušení mezinárodního práva za vraždu íránského generála Kásima Sulejmáního. Česká poslanecká sněmovna podle našich informací nic takového nechystá a dokonce žádná z politických stran dosud návrh takového usnesení nepředložila. No jistě, není dovoleno, není připuštěno, ve městě na Mah’ralem.

 

 

Česká vláda Andreje Babiše včera pod tlakem Vojenského zpravodajství rozhodla, že stáhne z Iráku české policisty, kteří tam cvičili irácké kolegy. Čeští vojáci ale v Iráku zůstávají, prý jim nehrozí žádné nebezpečí. Důvodem pro setrvání českých vojáků je, že působí v Iráku ve spolupráci s americkou armádou. A dokud se z Iráku nestáhne americká armáda, nesmí se stáhnout ani čeští vojáci, kteří plní část úkolů americké armády. Spojení české zahraniční a bezpečnostní politiky s tou americkou je děsivě úzké a těsné, což zavdává velké obavy nad tím, co by se mohlo stát, pokud by vypukla válka mezi USA a Íránem.

Pokud Američané rozpoutají války s Íránem, Slovensko své vojáky na pomoc Američanům do Íránu nepošle!

 

Spojené státy by totiž tuto válku nemohly a ani nechtěly vést solitérně, požádaly by o pomoc spojence v NATO. A tady se začíná rýsovat největší roztržka uvnitř NATO v historii, protože Robert Fico na dotazy slovenských novinářů uvedl, že nevidí důvod, proč by se mělo uvažovat o tom, že Slovensko pošle své vojáky bojovat do Íránu, protože podle Roberta Fica je to válka USA s Íránem, kterou Pentagon a americký prezident vůbec nekonzultovali s svými partnery v NATO. Zavraždění Kásima Sulejmáního bylo frivolní akcí amerického prezidenta a USA tento krok s partnery v Bruselu ve vedení aliance nekonzultovaly, k čemu může takový krok vyústit.

 

Robert Fico je tak vůbec prvním politikem v NATO, který otevřeně odmítl účast slovenských vojáků na případné válce USA s Íránem. Celá tiskovka Roberta Fica byla doslova jako projev politika z alternativní partaje, jeho názory a postoje jsou diametrálně odlišné od toho, co předvádí česká vláda a najednou se začíná ukazovat, proč se američtí partneři, neziskovky a lidé okolo Geroge Sororse tak moc a usilovně snažili minulý rok odstranit Roberta Fica z vrcholné politiky.

 

Nejde totiž o nic jiného, než o budování Velkého Izraele a Donald Trump je hlavním stavbyvedoucím této výstavby. Izrael je hlavním konstruktérem mocenského převratu na Slovensku a zvolení Zuzany Čaputové, stejně tak je Izrael za zvolením Volodymyra Zelenského na Ukrajině, a stejně tak Izrael ochraňuje Miloše Zemana v Praze a v souladu s tím i Andreje Babiše, který má podle informací také židovské kořeny, konkrétně v přímé linii po matce z Podkarpatské Rusi. Není proto překvapením, že Robert Fico razí protiválečné procesy řízení, které jsou v souladu s ochranou Chasidské Rusi, ale nejsou v souladu se sionistickým plánem na budování Velkého Izraele skrze válku s Íránem.

 

Naprostý schizmatem je situace, kdy jedna část politiků stojí na straně Chasidů a nechce válku s Íránem v plánu budování Velkého Izraele, a na straně druhé stojí druhá část politiků na straně sionistů, kteří budují Velký Izrael na 6. prioritě v podobě války s Íránem. Přesto však politici na obou stranách podporují Izrael jako takový a ochraňují Jeruzalém. Ten rozdíl je pouze v tom, jestli země Judská a Jeruzalém se stane hlavním centrem světové vlády, anebo jestli Izrael bude zničen v ohni mohutné války, aby bylo naplněno talmudické proroctví sionistů a světové vládě, kde nebudou hranice států, kde celá planeta bude domovem pod vládou židů poté, co Bůh sestoupí na úpatí spálené Chrámové hory a udělí židům domovské právo nad celou planetou. Proto nezáleží na tom, kdo je zvolen za prezidenta, premiéra, kdo se dostane do parlamentu v té nebo oné zemi v Evropě.

 

Všichni politici a všechny strany jsou dříve či později donuceny, aby se postavili při budování Velkého Izraele na staveništi zednářských mistrů a budovatelů buď na stranu Chasidů, kteří staví podle chasidských plánů, anebo na stranu sionistickou, kteří staví podle plánů Talmudu. I když obě skupiny Židů a židů staví totéž, postupy v plánech a nákresech nepředstavují totéž. Pro dosažení světové vlády se používají různé postupy a progrese obou skupina stavitelů. Robert Fico tak jasně deklaruje, že je proti válce s Íránem a proti sankcím uvalovaných pouze jednostranně na Rusko nebo Írán. Z pohledu procesů řízení je tak Robert Fico kádrem, který je předurčen k tomu, aby Slovensko chránil a nedovolil jeho posunutí do skupiny zemí sionistické úderné pěsti sestavené z amerických neoconů namířených proti Rusku, Číně a Íránu.

 

 -VK

Šéfredaktor AE News

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář