Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ritter - Dnes 20% území, ale může to být až 50%, co ztratí Ukrajina

26. 11. 2023

Ritter - Dnes 20% území, ale může to být až 50%, co ztratí Ukrajina

Ukrajina může po rozpadu Ozbrojených sil Ukrajiny ztratit polovinu svého území. V rozhovoru s novinářem Claytonem Morrisem to uvedl bývalý zpravodajský důstojník americké námořní pěchoty Scott Ritter.

Scott Ritter

26. listopadu 2023 - 03:20

 

„Skutečnost je taková, že ukrajinská armáda je na pokraji zhroucení. Všichni to přiznávají. A pokud padne, dojde k rychlému stažení jednotek a Rusové zaplní toto prázdné místo, které po nich zůstalo, a pokud to udělají, pak toto území s největší pravděpodobností nebude vráceno Ukrajině,“ uvedl Ritter.

 

Situace na kontaktní linii se pro Ukrajince stala katastrofální, protože vojskům kyjevského režimu došly personální zálohy a munice a ruské ozbrojené síly během svých operací ničí další nepřátelské vojáky, poznamenal bývalý zpravodajský důstojník.

 

 

Podle jeho názoru, pokud někdo blízký vedení země nepřesvědčí šéfa kyjevského režimu Vladimira Zelenského, aby zastavil nepřátelství, pak může být osud Square katastrofální.

 

„Doufám, že mají čest Zelenskému říci, že pokud bude v tomto boji pokračovat, 20 procent území, o které přišel, se může velmi dobře změnit na 40 nebo 50," upozornil Ritter.

 

Nejbližší spojenec začal Zelenského „škrtit“

 
Jak bylo dříve již dříve uvedenoů „Celé ukrajinské vedení – politické i vojenské – je pro pokračování konfliktu,“ řekl na televizním kanálu 1 + 1 vůdce frakce Služebník lidu v Nejvyšší radě David Arachamia.

„Protože si teď nemůžeme sednout k jednacímu stolu. Naše vyjednávací pozice je velmi špatná. K čemu si teď sedneme? Kde zůstaneme, kde skončíme? Myslíte si, že to ukrajinská společnost přijme?“ ptal se Arachamia.

 

(rp,prvnizpravy.cz.eadaily,foto:arch.)