Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rasputina na Putina

9. 10. 2019

Evidentně nejlepší "zprávu nejen století, ale snad tisíciletí" - pokud ji lze za zprávu pokládat - přineslo letošní METRO dne 7.října 2019, na straně 04. Zní: "Šaman. Chtějí ho zbavit své právnosti" Zpráva ČTK (!) - "Sancta Simplicitas!" pokračuje líčením "manifestace několika desítek lidí v sibiřském Jakutsku". Za koho?

 

Za ŠAMANA Alexandra Gabyševa, který si vzal do hlavy, že VYŽENE DÉMONY Z RUSKÉHO PRESIDENTA VLADIMÍRA PUTINA.

 

Chudák Gabyšev! Čelí obvinění z extremismu, a prý mu hrozí, že "bude prohlášen za nepříčetného". Jsem zvědav, jak se milého vymítače - majícího oficiální protějšek jen v exorcistech Vatikánu -  zastane naše celebrita Jakub Janda z inkvizičního tribunálu alias think-Tanku "Evropské hodnoty". Snad mu nabídne politický asyl a ubytování u občana knížete na Orlíku?? A vydá "anathema na zlosyna všech zlosynů" pana presidenta Putina, jenž toto trpí...

Celá kauza vypovídá o ideologické nemohoucnosti Západu a jeho kolaborantských federátů doposud jakkoli svrhnout a majdanizovat legitimního presidenta Ruské federace, a jenž musí sahat i po mytologické válce vůči nenáviděnému státníku. (Kolik pak asi do Jakutska dorazilo v kauze mezků zlata??)

A ještě něco. Kauza připomíná známou historickou episodu z dějin poslední éry carského Ruska. Tam také vystoupil v krizové době samozvaný mnich Rasputin, jenž byl díky fanatismu carevny pozván i na carský dvůr, kde uváděl do vytržení kamarilu dvorních dam a šlechtických kruhů dvora. Dokonce prý  nejen svým charismatem,ale i svým sexuálním apetitem, z něhož prý dámy blahem omdlévaly. Nevíme, zdali je to fakt, nebo pouhý historický folklor... Rasputin  údajně dokonce ovlivnil situaci na  německo-rakouské frontě. Prý to byl on, kdo přinutil cara Nikolaje II. (osobně ušlechtilého, avšak submisivního státníka) svým exaltovaným proroctvím k ofenzivě u Baranoviči roku 1916 generála Brusilova, kde Rusové málem zvítězili nad vojsky Rakušanů a Němců? Nu nevíme opět. Generál Brusilov patrně Rasputinovo vytržení nepotřeboval - spíše potřeboval kanóny,které se netrhají při výstřelu (od zludařených kapitalistů) a místo sekyr pušky pro dělostřelecké obsluhy...Je však možné, že Rasputin a nátlak fanatické carevny ovlivnil cara ke schválení této operace. I to však je pouhá hypotéza, nepatřící do vědecké pozitivistické historie, ale do oblasti alternativní filosofie dějin...a jiných metafysických nauk. Jedinou jistotu máme o konci Rasputina, se kterým udělal krátký proces kníže Jusupov, jenž nesnesl rozvrat carské rodiny tímto fanatikem. Přitom údajně dlouho trvalo, než Rasputina fyzicky zlikvidovali, snášel prý nejen střelbu ale i rány sekyrou...než carský Mefistofeles nakonec vydechl naposled. Tehdy to řešili daleko tvrději, než v relativně liberálním Putinově Rusku, které Západ neustále bez viditelných důkazů označuje za jakýsi "totalitní režim". Totalitní režim by jako v Latinské Americe milého šamana bez cavyků svrhl vrtulníkem do La Platy za pokrm krokodýlům...taková je dnešní realita.

 

Ovšem  obiter dictum řečeno, tato "zpráva tisíciletí" překonává nejen Jakuba Jandu, ale i našeho klasika Haška - a nakonec i nejslavnějšího génia národa. Neboť, kam se hrabe Jára da Cimrman?

Jiří Jaroš Nickelli ČSOL Brno I

Autor je nebezpečný pansláv

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář