Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rajchl: Rada ČT uznala, že Jílková lhala a hrubě porušila kodex ČT1

22. 5. 2022

Rajchl: Rada ČT uznala, že Jílková lhala a hrubě porušila kodex ČT1

Asi si ještě pamatujete kauzu s pořadem Máte slovo, kdy mě odmítli vpustit do vysílání, abych tam mohl hájit pozici našeho názorového proudu, píše Jindřich Rajchl na facebooku.

Jindřich Rajchl, politik a právník

22. května 2022 - 04:20

 

Asi také víte, že jsem proti tomuto postupu podal stížnost k Radě ČT. Následně jsem Radě oznámil, že bych jejím členům rád poskytl osobní vyjádření k celé věci a odpověděl jim na všechny jejich otázky v rámci zasedání Rady, což mi bylo v březnu umožněno.

 

Snažil jsem se nic nepodcenit a důsledně trvat na řádném projednání této mé stížnosti.

 

No a včera mi v mailu přistálo rozhodnutí Rady a já se nestačil divit:

  • Rada konstatovala, že Michaela Jílková lhala, když tvrdila, že jsem byl pozván, že se na mě těšila a že je jen mojí věcí, že jsem nedorazil
  • Rada konstatovala, že paní Michaela Jílková svým způsobem moderování HRUBĚ PORUŠILA KODEX ČT!!!
  • co se týče SMS, v nichž se diváci dotazovali, proč jsem nebyl do pořadu připuštěn, tak si Rada vyžádala všechny zaslané SMS, aby mohla celou věc dále posoudit. I v tomto ohledu se nakonec zcela jistě ukáže, že dramaturg ČT lhal, když tvrdil, že žádná cenzura SMS neproběhla, neboť já sám vím o stovkách lidí, kteří na ČT psali a na obrazovce se následně neobjevila ani jedna jediná jejich zpráva

Jsem nyní zvědav, jaké konsekvence vyvodí z tohoto hrubého porušení kodexu vedení ČT. Nedělám si žádné přehnané iluze, ale třeba se ledy hnou podruhé.

 

Každopádně může tohle rozhodnutí přinést posun alespoň v tom, že by si ti slavní arogantní moderátoři mohli uvědomit, že ani oni nejsou nedotknutelní.

 

Tuhle kauzu hodlám dohrát až do konce a budu trvat na sdělení rozhodnutí, jaké závěry budou vůči moderátorce a dramaturgovi pořadu za jejich pochybení vyvozeny.

 

A půjdu i po těch dalších. Po všech.

(rp,prvnizpravy.cz,fb,foto:arch.)