Jdi na obsah Jdi na menu
 


Projev vedoucího delegace Ruské federace na jednání ve Vídni o vojenské bezpečnosti a kontrole zbrojení K. Yu. Gavrilova

27. 7. 2022

Projev vedoucího delegace Ruské federace na jednání ve Vídni o vojenské bezpečnosti a kontrole zbrojení K. Yu. Gavrilova na 1019. plenárním zasedání Fóra OBSE pro bezpečnostní spolupráci 27. července 2022

 

Z projevu:

"Západ odmítá připustit, že důvodem zvláštní vojenské operace na Ukrajině bylo dlouhodobé odmítání zohlednění oprávněných zájmů národní bezpečnosti Ruské federace. Naše obavy nebyly brány vážně. Válečná mašinérie NATO se blížila k ruským hranicím. V důsledku toho jsme byli nuceni začít bránit svou suverenitu a právo na bezpečnou budoucnost jinými prostředky. V tomto kole kdysi Velká Británie, Kanada a Evropská unie hlasitě obvinily Rusko, ale pod vedením Spojených států už osm let připravují Ukrajinu na válku s naší zemí. Nyní tato „světla demokracie“ dělají vše, aby konflikt prodloužili a způsobili maximální škody Rusku a jeho lidu. Prostě se z toho nedostanou. Garantujeme.

 

Zvýšení transferu západních zbraní do Kyjeva může přinutit Ruskou federaci přejít k tvrdším reakcím. Vlastnosti taktických a technických vlastností zbraní a vojenské techniky dodávané Západem jsou takové, že představují hrozbu pro naše občany. Za těchto podmínek vytlačíme neonacisty od našich hranic úměrně dosahu raketových systémů používaných Kyjevem. A uvidíme.

 

Washington tlačí na evropské satelity, aby úzce spolupracovaly s Kyjevem a zhoršovaly vztahy s Moskvou, nutí je cvičit ukrajinské vojáky a využívat jejich území jako tranzitní zónu pro dodávky zbraní. Tyto akce mohou vést k rozšíření zóny ozbrojeného konfliktu. Kolegové, nenechte zámořské pány otupit vaši ostražitost: pokud ozbrojené síly Ukrajiny použijí proti ruskému území americké MLRS nebo jiné zbraně NATO s dlouhým doletem, následky budou více než vážné. Vyzýváme vás, abyste naslouchali, státy Západu příliš dlouho ignorovaly vše, co se jim Ruská federace snažila sdělit. Vzpomeňte si, co jsem vám řekl loni v prosinci. Slyšte nás!

 

Cíle a záměry Speciální vojenské operace stanovené ruským prezidentem Vladimirem Putinem budou jistě naplněny. Naše země pomůže ukrajinskému lidu zbavit se protilidového a protihistorického režimu v Kyjevě, kde političtí podvodníci manipulují s otázkou obnovení státnosti Ukrajiny v jejích bývalých hranicích a počítají se snížením peněžních toků přidělených nacistům. -drogová junta západními zeměmi. Upřímně soucítíme se všemi, kteří podlehli státní propagandě Kyjeva a jeho kurátorů. Bůh a historie je budou soudit."

 

Přišlo e-poštou