Jdi na obsah Jdi na menu
 


Připravuje se hon na policii

29. 9. 2020

Připravuje se hon na policii

Svjatoslav Kňjazev

23. září 2020

Koncem srpna začal americký tisk šířit materiály bývalého agenta FBI Michaela Hermana, který je nyní vědeckým pracovníkem Brennanova centra placeného Sorosem. Podle jeho mínění pronikají ve všech státech USA do orgánů ochrany práva stoupenci bílé nadřazenosti a FBI ani vláda proti tomu nic nedělají.

Liberální media začala už před několika lety vytvářet základnu pro štvanici na policajty. Od roku 2015 zařazoval New York Times na své stránky rozbory rasového složení americké policie. Zveřejnili údaje z několika desítek policejních útvarů, v nichž byl počet bílých lidí v okruhu jejich působnosti vyšší, než procento lidí tmavší pleti. Novináři se usilovně snažili dokázat „systémový rasismus“ a tak počítali procenta bílých i v tak malých útvarech, v nichž sloužilo jen 11 policistů. Přitom ve skutečnosti tvoří rasové menšiny asi čtvrtinu pracovníků orgánů ochrany práva, což odpovídá rasovému složení obyvatel Ameriky (bílých je průměrně 73 % z celkové populace USA).

V roce 2020 stoupá diskreditace policie ohledně rasismu. Do procesu se vložilo Brennanovo centrum na právnické fakultě univerzity v New Yorku. Tato struktura byla vytvořena v roce 1995 pracovníky Nejvyššího soudu USA. Již 15 let vede Brennanovo centrum bývalý vysoký funkcionář demokratické administrativy a speciální asistent prezidenta Clintona Michael Waldman. Centrum sponzoruje řada liberálních fondů, hlavním sponzorem je Soros. Daroval centru od roku 2000 do roku 2010 přibližně 10 milionů dolarů, včetně peněz darovaných prostřednictvím univerzity v New Yorku.

Od roku 2019 Herman veřejně kritizoval FBI, že nevěnuje potřebnou pozornost vyšetřování zločinů z nenávisti spáchaných v USA. Řekl, že v zařízeních určených k ochraně bezpečnosti ve společnosti doutná organizovaný rasismus. Jeho tvrzení přišla do medií, která sleduje přibližně 300 milionů lidí. Bývalý důstojník FBI nyní tvrdí, že je policie napojena na skupiny prosazující ideologii bílé nadřazenosti a hnutí dobrovolnických armád ve státech jako Alabama, Kalifornie, Luisiana, Michigan, Nebraska, Oklahoma, Oregon, Texas, Virginie a Washington.

Hermana rozhořčuje, že policie v Kalifornii využila informaci právníků při vyšetřování zločinů spáchaných takzvanými protirasistickými aktivisty. Uvádí i to, že policie zatkla aktivisty Black Lives Matter ničící obchody i soukromé domy bez ohledu na právo lidí bránit své majetky se zbraněmi v rukou. Herman tvrdí, že policie používá úmyslně proti černochům násilí, ale na pokoji nechává členy organizací právních skupin, kteří vycházejí do ulic. Ve svém referátu posbíral příklady nálezu vlajek Konfederace u policejních důstojníků, policisty kriticky hodnotící například černé úředníky, ale i jiné skutečnosti. Za rozdmychávání nenávisti k migrantům považuje utajené nákupy zbraní pracovníky tajných služeb.

Myšlenky šířené Brennanovým centrem padají na úrodnou půdu. Například černošští aktivisté již v Annistonu protestují proti tomu, že policie má právo zastavovat zástupce rasových menšin za porušení pravidel silničního provozu.

Rozdíl je mezi tím, co Herman označuje za „otevřený organizovaný rasismus“ v policii a nevyhnutelnými profesními deformacemi ve věci rasismu u amerických policistů. Třináctiprocentní černá menšina páchá v USA 52 % vražd a 62 % loupeží. Z toho plyne předpojatost policistů vůči lidem z černošské menšiny v USA.

Tvrzení, že je v oblasti vymáhání práva v USA vidět rasismus, je součástí na jaře spuštěné akce hnutí Black Lives Matter, jež má za cíl podněcovat nenávist k těm, kteří brání právo a vytvářet komplex viny vůči menšinám u bílých Američanů.

Všechno to, co zde bylo uvedeno, opět potvrzuje obavy z přípravy převratu při nadcházejících prezidentských volbách. Nedávné události v Minneapolisu a tam zahájená řetězová reakce ukazují na to, že proces již byl zahájen.

Převzato z Fondsk.ru

outsidermedia.cz

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář