Jdi na obsah Jdi na menu
 


Přidejte znak Wehrmachtu - Ukrajinská policie chtěla seznam Židů!

13. 5. 2020

Přidejte znak Wehrmachtu - Ukrajinská policie chtěla seznam Židů!

 

Vedoucí ukrajinského židovského výboru, Eduard Dolinskij, zveřejnil oficiální dopis policie Ivano-Frankivské oblasti a mnohým zatrne.

Himmler a SS "Galicia"

13. května 2020 - 04:20

 

V ní totiž požádala o seznam členů z židovské komunity města Kolomyja, a rovněž vybídla předložit seznam židovských studentů studujících na univerzitách. Podle „Strana.ua“ obsahuje dopis „jemný“ náznak, že Židé jsou etnickou zločineckou organizací.

 

Policie regionu Ivano-Frankivska vyžádal od židovské komunity Kolomyia  seznam svých členů s mobilními telefony a vybídla také k uvedení seznamu studentů židovské národnosti, studujících na univerzitách ve městě. Podle portálu „Strana.ua“ dopis policie z února zveřejnil šéf ukrajinského židovského výboru Eduard Dolinskij. Publikace napsala, že v době zveřejnění materiálu ho policie nevyvrátila.

 

V dopise se uvádí, že informace požaduje oddělení pro strategické vyšetřování regionální policie Ivano-Frankivska, které se mimo jiné zabývá „bojem proti nadnárodním a etnickým organizovaným skupinám a zločineckým organizacím“, to znamená, že dopis obsahuje jemný náznak, že Židé jsou etnickou zločineckou organizací.

 

Dopis ukrajinské policie

 

Jak noviny poznamenaly, policie ve skutečnosti nelegálně shromažďuje osobní údaje lidí podle etnického původu a dělá to zcela otevřeně - na základě oficiálních žádostí.

 

Je zajímavé, že v roce 1941 nacisté a ukrajinská pomocná policie také požadovali předložení seznamu všech Židů," upozornil Eduard Dolinskij na skandální dopis.

 

Dění na Ukrajině určují radikální nacionalisté, ne Zelenského vláda

 

„A čemu se, promiňte, divíte?" Nejprve starosta Ivano-Frankivska s vyznamenáním pohřbil veterána divize SS „Galicia", obklopený postavami oblečenými jako muži SS. A pak šéf místní policie požádal o seznam místních Židů. A co, promiňte, měl by policejní šéf v takové situaci dělat, když ne požadovat seznam Židů? Co jste od nich očekávali? “ komentoval situaci poslanec Rady Maxim Bužanskij.

Svůj komentář vůči policii doplnil i právník Andrej Portnov: „A náhodou jste to sami nějak nezmotali? Ve formuláři dodejte, že jste pomocná policie a logo Wehrmachtu. No, a oblečení personálu ve vhodné uniformě také nebude zbytečné. Zatracení idioti.“

 

K tomu je třeba dodat, že tzv. ukrajinská pomocná policie se pod nacistickou okupací podílela na teroru a vyvražďování ukrajinských obyvatel - zejména židovského nebo polského původu.

(kou, prvnizpravy.cz, strana.ua, foto: arch., repro: strana.ua)

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář