Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pořádají se tady štvanice na lidi s jiným názorem, říká Semín

17. 6. 2019

Ve svých textech píše o mediální žumpě i Sorosovi

Rukojmí.cz

 

Poslanecká sněmovna bude hlasovat o dalším členovi Rady ČTK, která kontroluje poměrně významného dodavatele zpráv pro české zpravodajské weby. Do Rady nominovala SPD Michala Semína. Muže, který mnoho let píše pro dezinformační weby o světové konspiraci, je zakladatelem akce D.O.S.T. a Českou televizi označuje za žumpu a normalizační médium. Proti jeho nominaci se postavila Federace židovských obcí i část občanské společnosti s tím, že jde o antisemitu.

 

„Je to pomluva a jasná fake news. Dezinformací a webů s nimi jsou mraky. Jsou to všechny weby typu Respekt, které o mně šíří, že jsem antisemita. Těžko mohu být antisemita, když jsem katolík,“ odmítá kritiku Semín.

 

V rámci svých textů na řadě alternativních a dezinformačních webů se Semín dopustil řady velmi diskutabilních výroků.

 

„Levicová a liberální média v USA jsou exemplárním příkladem toho, co jsou fake news,“ odpověděl nám Semín v telefonickém rozhovoru na dotaz, jak podle jeho názoru vypadají dezinformace.

 

Pro web bývalého poradce prezidenta Klause Hájka Protiproud napsal Semín celou řadu textů. Jeho názory a články se objevují i na řadě dalších webů, které jsou podle webu Konšpiratori.sk dezinformační. Ve svých článcích například o České televizi píše jako o bolševickém skanzenu, nad kterým žasne, s jakou bezostyšností krmí diváky politickými manipulacemi.

 

V textu tvrdí i to, že Kavčí hory už ani nepředstírají svoji objektivitu. Jde prý o mediální bažinu, kterou si platíme ze svých peněz. Semín je i autorem otevřeného dopisu, ve kterém se obrací na členy Rady ČT kvůli „dezinformačně denunicačnímu pořadu Newsroom“, ve kterém podle něj vystupovala „uvědomělá soudružka“ a „školitel družstva“ Rosí.

 

Nepohodlné názory a mediální štvanice na jejich autory

 

„Česká televize a Český rozhlas mají svůj blacklist. Lidé s určitými názory nejsou zváni do vysílání. Na některé osoby jsou navíc následně pořádány mediální štvanice přes pořady jako je Newsroom. Je tady snaha určitého mediálního proudu monopolizovat si veřejnoprávní média pro svůj názor,“ kritizuje Semín ve vyjádření pro náš web.

 

Ve svých textech často používá pojmy jako genderová teorie, neomarxismus, spiknutí či nadvláda. Zároveň kritizuje EU, NATO, elity i některé názorové a politické proudy. Liberalismus v rozhovoru pro Info.cz označil za tyranii a totalitu. Často se vyjadřuje i k homosexuální menšině a za údajně nepřiměřený prostor pro tuto menšinu kritizuje i veřejnoprávní média.

 

„Odlišil bych homosexuály od homosexualismu, což je genderová teorie, která se snaží rozleptat tradiční model rodiny – táta, máma a děti. Je to ideologický proud, který patří do širšího neomarxistického proudu a je jeho součástí. Ve veřejnoprávních médiích je daleko více zastoupen programy a pozitivními zprávami, než je reálně tahle komunita zastoupena ve společnosti,“ řekl Seznamu.

 

„Česká televize má speciální pořad pro tuto komunitu. Kdykoliv jsou nějaké debaty a komentáře věnované Prague Pride, tak Česká televize si nedovolí odvysílat pořady a názory, které jsou k tomu kritické. Je to považováno za homofobní. ČT referuje o tomto fenoménu naprosto nevyváženě. Straní jednoznačně této menšině,“ popsal svůj kritický postup.

 

Česká televize musí podle zákona nabízet ve vysílání pořady pro menšiny. Důkazy pro svá slova Semín nenabídl.

 

Analýza práce redaktorů i názorová pluralita

 

„Je snaha uzavřít se před hlasy jinak formulovanými a opozičními. Primárně mě bude zajímat, aby v ČTK byla zachycena názorová pluralita,“ popisuje svůj přístup k veřejnoprávním médiím a možnému členství v radě.

 

Podle jeho slov by ČTK mohla za určitých okolností uvádět i zprávy z alternativních (dezinformačních) webů, které by redaktoři nejdříve měli ověřit. Soustředit by se podle něj měla primárně na tvorbu vlastních zpráv.

 

„Je zapotřebí vše zprůhlednit. Jsou tam věci, na kterých je potřeba zapracovat. Chybí solidnější analýzy práce i jednotlivých zpráv, zpětná vazba i analýza toho, odkud jsou informace zpracovávány,“ tvrdí Semín. Po České tiskové kanceláři by chtěl, aby se více soustředila na zahraniční dění. Kritický je například ke zpravodajovi ČTK v Bruselu, přestože přiznává, že jeho práci nezná.

 

„Pokud z těch informací vychází jiná veřejnoprávní média, tak pak ta práce asi příliš kvalitní nebude. Celé ČTK chybí nějaká solidní analýza práce jednotlivých redaktorů.“

Rusko, vystoupení z EU i krvavé NATO

 

Semín se ve svých textech pro Protiproud zastává Ruska a kritický je k Evropské unii, do které se podle jeho textů „stěhuje sovětizace a oficiální média prý provádí tragikomickou démonizaci Ruska“.

 

V textu o akci na podporu prezidenta Zemana, která se uskutečnila v roce 2015, píše i o odchodu z Evropské unie: „Ze stejného důvodu by bylo zcela legitimní, kdyby se v úterý na Albertově pořádala demonstrace, požadující naše vystoupení z Evropské unie. Nebo snad víte – kromě výše zmíněného souručenství – o nějaké větší hrozbě, které dnes naše občanské svobody či demokracie vůbec čelí?“

 

Pražského primátora Hřiba označil za soudruha kvůli hlášení, které letos v pražském metru připomínalo náš vstup do NATO. Semín se v textu s titulkem „Teroristický útok v pražském metru: Hřib naštěstí (zatím) nebyl atomový“ ptá, proč čeští Piráti podporují tuto organizaci.

 

„V programu Pirátské internacionály, zastřešující jednotlivé pirátské strany v Evropě, čteme, že Piráti ‚nepodporují činy zahrnující násilí’. Ivan Bartoš, předseda místní pobočky, o sobě také tvrdí, že je pacifistou. Jak si tedy vysvětlit obcování jejich Hřiba, a s ním i celé pirátské avantgardy, se Severoatlantickou aliancí? Jedině tak, že krev, prolitá při operacích NATO, je vykupována prosazováním sociálně inženýrských programů, krajně levicovým Pirátům tak blízkých. Jak nepodporovat spolek, když má svůj Výbor pro genderové hledisko či pracovní skupinu LGBT-NATO, podporující ‚rovný přístup k sexuálním menšinám v armádách členských států’? Bude-li NATO šířit po světě výdobytky ‚liberální demokracie’, rozšiřující zónu pro globální experimenty s jednotlivými společnostmi, národy, kulturami a člověkem samotným, bude její vlajka, kompas nekompas, ve skutečnosti pirátská.“

 

Soros, Drahoš i falešná vlajka

 

Ve svých textech Semín používá pojmy, které najdete v řadě článků konspirátorů. Tyto pojmy vyvolávají pocit spiknutí, světové nadvlády či falešných útoků (falešná vlajka, hlavní moc, režimní média, v zájmu jiných).

 

„Hlas pro Drahoše byl hlasem pro ty mocenské skupiny, jejichž společenské vize systematicky podrývají českou státní svrchovanost a politickou svobodu v naší zemi. Z těchto bot se prostě vyzout nelze,“ tvrdí o loňské prezidentské volbě. Text uvádí velká fotka George Sorose a vedle je fotografie Václava Havla jako anděla.

 

„Já si to nepamatuji. Já jsem autorem tolika článků. Když na mě vybalíte nějakou větu, tak já si musím nejdříve připomenout, co jsem to psal,“ říká o svých textech, na které jsme se ho ptali.

 

„Nepotřebujeme sérii explicitních důkazů k tomu, abychom mohli oprávněně tvrdit, že oficiální výklad ‚bombové předvolební aféry’ kulhá na obě nohy. Moderní americké dějiny jsou na psychologické operace, organizované pod falešnou vlajkou, poměrně bohaté. A všichni si už skoro zvykli, že těsně před volbami přichází nějaké ‚nečekané překvapení’. Náš deep state se má stále ještě čemu učit,“ píše v dalším ze svých textů o obálkových bombách, které v USA dostávali někteří politici z řad demokratů a americká média.

 

Výrok o tom, zda můžeme něco tvrdit i bez explicitních důkazů, nás zaujal.

 

„Tak to je moje nešťastná formulace. Chtěl jsem tím říct, že nemusíme vědět, kdo to udělal, abychom si mohli být jistí tím, že ten oficiální výklad kulhá na obě nohy. To je podobně jako s tím 11. zářím. Já pouze říkám, že ten oficiální výklad je neudržitelný. K tomu nepotřebujeme důkazy o tom, kdo to provedl,“ uzavírá kandidát na člena Rady ČTK Semín.

 

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/poradaji-se-tady-stvanice-na-lidi-s-jinym-nazorem-rika-semin-ve-svych-textech-pise-o-medialni-zumpe-i-sorosovi-74172?dop-ab-variant=12&seq-no=1&source=hp

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář