Jdi na obsah Jdi na menu
 


Polský předseda vlády M. Morawiecki Merkelové - Nezrušíme veto, nebudeme prodávat naši nezávislost

28. 11. 2020

Polský předseda vlády M. Morawiecki Merkelové - Nezrušíme veto,  nebudeme prodávat naši nezávislost

Ivan David

28. 11. 2020


Polský premiér Mateusz Morawiecki v telekonferenci s německou kancléřkou Angelou Merkelovou znovu potvrdil své rozhodnutí vetovat rozpočet EU, pokud Brusel bude trvat na tom, aby Polsko požádalo o otevření hranic pro přistěhovalce, manželství osob stejného pohlaví, adopce dětí páry stejného pohlaví, atd.


„Polsko je připraveno vetovat, pokud nenajdeme řešení, které je dobré pro celou EU, nejen pro některé její členy. Polsko pevně trvá na tom, že předpisy EU musí být v souladu s jejími smlouvami a rozhodnutími Rady Evropy a musí zaručovat právní bezpečnost a nezávislost naší země.

 

Navrhovaný mechanismus nezaručuje právní jistotu, jeho kritéria jsou velmi obecná a jsou náchylná k velmi širokému výkladu..." „Vysvětlil jsem kancléřce, že Polsko očekává, že problém bude dále zpracován, aby bylo možné co nejdříve najít řešení,“ napsal, když sdílel jejich rozhovor na Facebooku.


Minulý týden Polsko a Maďarsko zablokovaly rozhodnutí o rozpočtu EU na protest proti plánovanému novému mechanismu EU v případě porušení právního státu, konkrétně otevření hranic migrantům z Asie a Afriky, uznání manželství osob stejného pohlaví, adopce dětí páry osob stejného pohlaví, atd. A to vše bude posuzováno nevládními organizacemi!


Tento krok zablokoval výplaty z balíčku 1,8 bilionu EUR, který také zahrnuje finanční pomoc ve výši až 750 miliard EUR na řešení krize s Covid-19.
Zachovali si však svou nezávislost a důstojnost.

novarepublika.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář