Jdi na obsah Jdi na menu
 


Politické džíny D. Ratha

11. 1. 2020

Politické džíny D. Ratha

 
10.1.2020 21:39
Politikou hýbou džíny. A matrace. Oboje D. Ratha. Na zdravotní matraci, kvůli bolavým zádům, v base ležel, v džínách na výtvarný kroužek, aby nezasvinil vězeňský mundúr, v base chodil. Oboje prý protizákonně.

Lenka Bradáčová, pražská vrchní státní zástupkyně, do litoměřické věznice poslal kontrolu, a ta Rathovi zdravotní matraci (jeho vlastní), předepsanou lékařem kvůli bolavým zádům, odebrala, a zakázala mu, aby na volnočasové aktivity (zájmové kroužky atp.), místo ve vězeňském oblečení, chodil v džínsách ( viz , 5. 1. 2020). A kontroloři vězeňských extrabuřtů D. Ratha vyhodnotili jako závažné pochybení pracovníků vězeňské správy a dokonce prý jako možný trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí.

Je nutné se ptát, proč takový kabaret? Vždyť v mnoha jiných případech odsouzený, popř. i vězněných státní zastupitelství takto nepostupuje – za příklady stačí M. Dalík, který měl skutečně tvrdý kriminál u své maminky v jejím penzionu, nebo takový Roman Janoušek, na smrt nemocný, který proto nemůže nastoupit výkon trestu, ovšem může kupř. sportovat, navštěvovat kulturní a společenské akce.

Co oba jmenované, tedy M. Dalíka a R. Janouška (miliardář mj. způsobil v r. 2012 autonehodu, kdy opilý srazil ženu a od nehody ujel), charakterizuje? Obrovský majetek a důvěrné kontakty do „nejvyšších pater politiky“.

Takže proč šantán kolem D. Ratha? Jednak není miliardář a důvěrné kontakty do nejvyšších pater politiky nemá. Tedy proč? Vím, že díla placená z veřejných rozpočtů jsou z větší části provázena korupcí. Nevím, jak na tom byl s korupcí D. Rath. Snad byl odsouzen po právu. Vím však, že vydatných abonentů na flastr za korupci jsou hejna. Zmíním jen ProMoPro, tunel Blanka… a další korupční kauzy si, prosím, doplňujte sami dle libosti; kauzy úrovně republikové, regionální…

Tedy proč D. Rath? Hlavně z politických důvodů. Protože neměl krytí, jako mají ti ostatní; krytí politické, třeba od politické strany, jež je u moci, nebo krytí policejní, či krytí sálající z pražské ulice Na Tržišti (zde sídlí ambasáda USA; jako v případě korupční kauzy ProMoPro). Rath však vadil všem: „vlastní“ straně ČSSD, přesněji jejímu tehdejšímu sobotkovskému vedení, chtěl totiž dosednout na nejvyšší křeslo, vadil i konkurenční ODS jako potencionálně silný a inteligentní protivník, a ještě navíc bylo potřeba nějakého korupčníka, domnělého nebo skutečného, najít a exemplárně ho potrestat, aby se příslušné orgány ukázaly bdělými, neboť taková byla (a je) společenská objednávka. Takže bez politického krytí – flastr ( viz , 23. 7. 2015).

A ten politický důvod pokračuje, překračuje jeho odsouzení, přelévá se do doby jeho výkonu trestu, a stává se šikanou. Politickou.

vladimir-pelc
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář