Jdi na obsah Jdi na menu
 


Piráti mají program

19. 1. 2020

Piráti mají program

Na sjezdu pirátů zaznělo, co bude tato strana prosazovat, až se po příštích parlamentních volbách stane stranou vládní. K jejím prioritám patří úprava zdanění práce, které patří k nejvyšším v Evropě. Piráti prosadí snížení daně z práce, takže pracujícím zbude po výplatě v kapse o pár tisíc korun více.

Jak hodlají zabránit výpadku ve výběru daní, který by ohrozil fungování státu a veřejného sektoru? Zlegalizováním prodeje marihuany. Finanční prostředky, o které státní rozpočet přijde v důsledku nižšího zdanění práce, do něj potečou díky daním z prodeje lehkých drog.

Tento geniální plán má snad jen jedinou slabinu. Co když si pracující za peníze, které ušetří na daních, nebudou chtít kupovat marihuanu? V tom případě bude nutno zavést osvětové programy, ve kterých budou politici pirátské strany vyzývat své spoluobčany, aby odběr drog zvyšovali. Mohou přitom kreativně navázat na mládežníky z minulého režimu a jejich příští sjezd bude už možná zdobit heslo: „Kouřit trávy stále více, nejlepší dar republice!“

Pořád ale hrozí, že dokud se aplikace drog nepromění nevratně v masový návyk celé populace, tedy nejenom ekonomicky aktivních, ale také seniorů, nezaměstnaných a mládeže, mohou peníze ve státní kase chybět. Zejména starší ročníky si budou na nový způsob občanské uvědomělosti asi jen těžko zvykat.

Snad by to bylo možno řešit diverzifikací nabídky. Existuje třeba medikament Prozac, která dodává lidem sebedůvěru a zlepšuje jejich komunikační schopnosti. Jak zjistil psychiatr Claude Orsel, bývalý prezident sdružení Anonymní alkoholici, také heroin zpočátku snižuje úzkosti a zvyšuje kuráž do pracovního dne. Další drogy zase pomáhají vyrovnávat deficit energie, jiné stimulují paměť a opět jiné pacienta uklidní, je-li nashromážděné energie příliš a hrozí výbuchem.

Pokud si občané zvyknou využívat pravidelně a v dostatečných dávkách všechny tyto báječné chemické pomocníky, nejenže budeme všichni „in“ jako piráti, ale daň z práce budeme moci jednoho krásného dne zrušit úplně

Prof. J. Keller

Přišlo e-poštou

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář