Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pietní akt proběhne v 11.00 u sochy prezidenta Beneše u právnické fakulty, Veveří 158/70 v Brně

25. 5. 2023

Pietní akt proběhne v 11.00 u sochy prezidenta Beneše u právnické fakulty, Veveří 158/70 v Brně

Přátelé a kamarádi,

pojďme vzdát hold jedné z nejvýznamnějších osobností československé historie.

 V neděli 28. 5. 2023 se uskuteční slavnostní shromáždění

ke 139 výročí narození prezidenta Československa Edvarda Beneše.

Slavnostní projev "Odkaz prezidenta Beneše dnešní době" bude mít

PhDr. Stanislav Balík mjr. v. v.

 

Československá obec legionářská po letech shánění peněz a přesvědčování vztyčila, spolu s brněnskou radnicí, v sobotu 10. dubna 2010 před Právnickou fakultou sochu druhého československého prezidenta Edvarda Beneše.

Místo u právnické fakulty zástupci radnice a odbojáři vybrali proto, že byl Beneš právník. Právnická fakulta byla kromě toho za války služebnou gestapa. To byl jeden z nejobávanějších domů, ve kterém byli lidé vyšetřováni, a mučeni, odsud se dávala rozhodnutí na deportace lidí do koncentračních táborů a Beneš byl vždycky jako exilový prezident pro naše odbojáře ztělesněním odporu," Odhalení sochy vzbudilo ostré protesty sudetských Němců. Dodnes se snaží útočit na právní řád republiky snahou prorazit dekrety prezidenta a Národního shromáždění a politicky je znemožnit, když by to nešlo učinit právně.

Útočí na odsun vlastizrádných sudetských Němců (loajálních 220 tisíc Němců v ČSR mohlo zůstat!) a Maďarů, legitimovaný protokolem Postupimské konference. A to za činy, které vykonali před i v době trvání nacistické okupace ČSR.

Bezostyšně a lživě útočí na republiku ex-europoslanec Posselt a jeho společníci, kteří si dnes nasadili masku usmíření.  Podporují je v tom i významní představitelé Brna i kraje, se snahou vštěpovat mladým lidem do povědomí, že se tady stala Sudetským Němcům křivda, což je provokace proti obětem války, vlastencům a všem občanům naší země

            Vlastenci si uvědomují, že naše země je v ohrožení. Není suverénní ani demokratická. Máme asociální vládu, která zájem o své vlastní občany řadí až za zájmy světových mocenských sil, kterým se poníženě podřizuje

 

Pojďme svojí účastí u památníku dát naše vlastenectví všem najevo!

Přišlo e-poštou