Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pamětní deska paní Benešové Hany

23. 11. 2019

Těšíme se na dobu, kdy k nám na Loretánském náměstí bude vzhlížet nejen prezident E. Beneš, ale také i jeho manželka, paní Hana Benešová, z krasné pamětní desky.

Ti dva prožili velkou část svého života společně. Spolu by měli být i na Loretánském náměstí v Praze. Pokud tam nyní zavítáte, pokloníte se panu prezidentu E. Benešovi, podíváte se na místo, kde byla pamětní deska paní Hany Benešové, můžete pokračovat dále k pražskému Hradu. Na Hradčanském náměstí na vás bude vzhlížet pan prezident T. G. Masaryk. Po letech nedůstojného hledání, kde by měla být umístěna jeho socha, se konečně místo našlo. Od prezidenta Beneše k prezidentu Masarykovi je to jen pár minut chůze. V době, kdy žili, měli k sobě blízko. Nyní je tomu stejně.

A snad ještě jednu maličkost. U Beneše i u Masaryka byly krásné věnce se stuhami. Český národ na ně nezapomíná a také nezapomene. Nezapomínáme ani na paní Hanu Benešovou. Uděláme též vše, co bude v našich silách, a snad ještě více, aby její pamětní deska byla opět instalována na původním místě.

Dr. O. Tuleškov

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář