Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pád americké republiky - Šokující proměna ulic kdysi luxusního Hollywoodu na chudinský slum a ghetto

5. 9. 2020

Pád americké republiky - Šokující proměna ulic kdysi luxusního Hollywoodu na chudinský slum a ghetto

ve stylu zemí 3. světa! Výkaly, zápach, stany s bezdomovci na chodnících, bordel jako na Luníku IX v Košicích, drogy, chcíplí psi ležící na ulici, feťáci ležící na chodníku před mrakodrapem CNN a nikde žádná policie! Český krajan žijící v USA přinesl záběry Šachové koncovky NWO, která právě dorazila do Ameriky a bude počátkem rozpadu USA na liberální a konzervativní státy! V těch prvních bude vládnout anarchie, v těch druhých totální kontrola a sledování policie, vyberte si!

 

Zář 4, 2020

 

Český krajan Michal Šopor, který na svém kanálu YouTube [1] přináší videa z amerických reálií v USA, především tedy ze státu Kalifornie, přinesl naprosto šokující a natolik zásadní dokumentární video, které si zasluhuje širokou medializaci. Počátkem srpna natočil surové záběry z centra Hollywoodu, slavné čtvrti v Los Angeles, kterou si většina lidí spojuje s americkými herci, celebritami, luxusními obchody a drahými auty. Jenže, to už je dávno pryč. Za posledních několik týdnů poté, co USA otřásají protesty Black Lives Matter, se Hollywood přeměnil doslova na chudinský slum a ghetto v jednom, které je doslova jako vystřižené z post-apokalyptického filmu.

 

Tyto záběry vám CNN nikdy nepřinese, neukáže vám stav kdysi nejbohatší čtvrti Hollywoodu, která ročně přitahovala stovky milionů návštěvníků. Covidová krize totiž způsobila krach a zastavení mezinárodní letecké přepravy, ciziny a turisté zmizeli a spolu s nimi zmizeli i drahé obchody, které prodávaly zboží, suvenýry, poskytovaly občerstvení, kavárny, restaurace, módní salóny, to všechno je během pouhých pár měsíců pryč a z Hollywoodu je páchnoucí slum, kde nikdo po ulicích raději ani nechodí. Prázdné ulice v pravé poledne, pouze polehávající bezdomovci na chodnících.

 

Město Los Angeles zakázalo bezdomovce z chodníků a ulic vyhánět, nikdo se jich nesmí dotknout, nikdo nesmí sáhnout na jejich věci. Po chodnících se nedá chodit, protože jsou na nich stany bezdomovců. Pokud se někdo vydá pěšky nebo na skejtu, případně na koloběžce do Hollywoodu, musí jet u okraje silnice, kde jezdí auta. Stany a chudinské přístřešky jsou na chodnících nalepené těsně před vchody do uzavřených obchodů. Stany nikomu nevadí, protože obchody jsou už dávno zavřené, turisté zmizeli a obchody zkrachovaly. Ve městě se oficiálně stav nezaměstnanosti uvádí mezi 17 až 20 procenty, to podle toho, jaká statistika se bere za relevantní. Ve městě zkrachovaly i zastavárny, to je pokaždé znamení, že ekonomika se zhroutila a padla na dno.

 

Jenže pozor, stejně jako v ČR nebo v EU, rovněž i v Kalifornii se oficiálně vede statistika pouze o agregované nezaměstnanosti, nikoliv o té organické. Jinými slovy, nezaměstnanost se určuje podle počtu lidí, kteří se přihlásili o dávky v nezaměstnanosti, tzv. welfare benefits, ale na ty dosáhne jen malá část nezaměstnaných, protože nárok na tyto dávky je limitovaný předchozím zaměstnáním. Reálná organická nezaměstnanost se podle odhadů blíží v některých čtvrtích až ke 40% v Los Angeles, protože spousta obyvatel LA jsou nelegálové, přistěhovalci, migranti a hlavně drifteři, kteří přijeli do Kalifornie za prací, za příležitostí, přišla krize a už tam zůstali.

V USA tiká časovaná bomba kolapsu důchodových kapitálových fondů desítek milionů Američanů

 

Spojené státy se podle mnoha pozorovatelů blíží ke státnímu bankrotu tzv. dolarové imploze. Přestože FED neustále tiskne nové peníze, resp. už je ani netiskne, pouze elektronicky připisuje další a další nuly na bankovní objemy generovaných peněz, které se okamžitě přerozdělují v různých stimulačních balících mezi obyvatelstvo, v Americe přesto tiká časovaná neutronová bomba, které zlikviduje současnou podobu USA. Tou časovanou bombou jsou americké důchody, resp. penzijní fondy známé pod označením amerického daňového zákona o penzijním spoření, sekce 401k.

 

Američané nemají evropskou formu solidárních důchodů, ale investují část svých mezd do kapitálových fondů. Jenže v těchto fondech je obrovský schodek. Podle informací ze srpna mají americké spořící kapitálové fondy pouze 16 dolarů z každé stodolarovky, kterou mají důchodcům v budoucnu vyplatit. Podle informací z 1. září je situace ještě horší, ve fondech je krytých pouze 8 dolarů z nárokovaných 100 dolarů k výplatě budoucích důchodců.

 

Amerika se rozpadne na dvě unie, liberální a konzervativní. Ani v jedné to nebude žádný med

 

Tento systém se buď zhroutí, anebo americká vláda bude muset americké důchodové fondy zachránit bailoutem, jenže to by vyšlo na biliony (nikoliv miliardy) amerických dolarů. Současná krize v USA není náhodná. Rozvrat americké společnosti jde ruku v ruce s rozvratem americké ulice. Celebrity začínají utíkat z Kalifornie, stěhují se do států pod kontrolou Donalda Trumpa a jeho Republikánské strany. Americká společnost zahajuje mohutný proces sociální segregace, který dosud Amerika nezažila. Zatímco rasová segregace v USA prakticky vymizela, sociální segregace se prohlubuje tak dramaticky, že to nakonec povede k rozpadu americké unie.

 

Státy unie pod kontrolou Demokratické strany, tedy tzv. liberální státy, se stanou zeměmi multikulturalismu a neskutečné chudoby, všudepřítomného socialismu, neomarxismu, přerozdělování a otevřené migrace. Naopak státy pod kontrolou Republikánů se o to více opevní doktrínou Law & Order, tedy Zákon a pořádek, čehož bude dosaženo opačným extrémem, maximální mocí a silou policie, tajných služeb, kamerového sledování, omezením občanských svobod, kdokoliv bude mít jiný názor, bude považován za komunistu, liberála, sympatizanta s Antifou atd. Dva systémy, dva extrémy.

 

Katalyzátorem procesu se stanou volby amerického prezidenta, které skončí mohutnou roztržkou, neuznáním vítěze voleb, liberální Amerika nepřijme zvolení Donalda Trumpa prezidentem a bude zahájen proces rozpadu americké unie. Všechny ukazatele k tomu směřují a investoři si všímají, že vláda před volbami se už ani nesnaží zachraňovat státní rozpočet a rozpočtovou kázeň a rozvahu, peníze se prostě tisknou, naskakují objemy peněz v počítačích bank, zatímco v amerických luxusních centrech vyrůstají chudinská ghetta s obrovskou organickou nezaměstnaností, o které se raději vůbec nemluví, protože by došlo k prozrazení tajemství, že císař je nahý.

Proces návratu Good Old Ages je podle všeho u konce, Brave New World ale obsadí jen část USA, zbytek se uzavře do sebe na ochranu konzervatismu

 

Koronavirová krize nachystala popravu americké republiky, zlikvidovala rostoucí ekonomiku, která se zdála, že návratem éry Good Old Ages na bází těžby uhlí, železné rudy, těžkého průmyslu a amerických továren stylu počátku 20. století se podaří vyrobit ekonomický revival na počátku 21. století. Zjevně nepodaří, protože USA jsou v bankrotu, pouze se to daří maskovat tištěním dalších dolarů, které jsou rezervní světovou měnou, ještě nějakou chvíli, ale každému je jasné, že i v Evropě už se nepočítá s dolarem, ale s ruským plynem. To samo o sobě je tečka za érou amerického impéria.

 

Revoluce do USA nepřišla se srpem a kladivem, přiletěla na křídlech virové pandemie a na zádech amerického liberalizovaného školství za posledních cca. 30 let, které změnilo americkou populaci a její hodnoty. Společenské procesy došly do fáze, kdy centrum americké zábavy a lesku jakým byl Hollywood, se proměnilo v ghetto a předznamenává pád americké republiky. Bezdomovci před butiky a salóny v LA jsou pouze prvním signálem před daleko horším procesem, a to je ztráta veškerých životních úspor desítek milionů Američanů na důchodových kapitálových účtech 401k. Zatímco Wall Street roste a rostou indexy, kapitálové důchodové fondy se hroutí. Jak je to možné?

 

Když rostou trhy, proč nerostou výnosy z kapitálových instrumentů? Odpověď je snadná, jsme svědky obrovské bubliny, kdy investoři sypou peníze do společností jako Apple nebo SpaceX, ale neuvědomují si, že veškeré obraty na trhu jsou dnes v USA generovány dluhem, rozdáváním šeků obyvatelstvu, které poběží do obchodů si koupit nový iPhone, nebo v očekávání Muskova celoplanetárního internetu SkyLink, který zaplaví oblohu více jak 14 000 satelity na nízké oběžné dráze. Jenže, to nejsou investice do růstu ekonomiky USA, to jsou peníze do růstu několika globalistických firem a jejich oligarchů. Proto americké důchodové fondy nerostou, protože kompozitní investování již negeneruje na 401k účtech naprosto žádné zisky, ani takové, které by pokryly inflaci. Rok 2020 přinese pád americké republiky, jenom to bude nějaký čas trvat, než to Američanům a zbytku světa dojde.

 

 Záznam pořadu

-VK-

Šéfredaktor AE News

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář