Jdi na obsah Jdi na menu
 


P.C. Roberts - Rodí se nový svět. Co to bude?, Lubomír Man

12. 4. 2020

P.C. Roberts - Rodí se nový svět. Co to bude?

Lubomír Man

 

Z mnoha stran slyšíme, že svět po COVIDU-19 bude jiný. Takže ta otázka je přirozená. Jiný v čem? Bude lepší nebo horší? Elity tvrdě pracují na tom, aby byl lepší pro ně a horší pro nás ostatní. Důkazů o tom je přehršel. Velcí hoši se mají zachánit a jejich dluhy mají být vymazány. A my dostaneme zvýšené dávky v nezaměstnanosti. 

 

Big Pharma spatřuje v koronaviru obrovské zisky, vláda víc moci lidi kontrolovat a řídit.

Avšak tato nerovnost v ekonomickém smyslu je jen částí problému. Vlastní zájmy ženou např. Bila Gatese či Big Pharmu ke snaze všechny nás naočkovat, všechny naše pohyby kontrolovat, a to s pomocí domácího pasu, nazvaného „Očkován, zdraví obnoveno“ či nějak tak podobně, ale v tomto smyslu, a do praxe se též mají zavést nové techniky sledování lidí, připomínající označování a sledování zvířat.

 

Experti zdůrazňují, že zrovna tak jako nemůžeme být naočkování proti chřipce, protože to by nás mohlo ochránit jedině od onoho druhu chřipky, která řádila minulý rok, nemůžeme být smysluplně očkováni ani proti COVIDU-19 a jiným měnícím se virům.

 

Ale kampaň umlčování expertů se už spustila. Žádný expertní hlas nesmí totiž stát v cestě zisků, které očkování slibuje.

Očkování bylo prostě nadřazeno lékařské péči a ve stejném duchu Big Pharma, jako sdružení farmaceutických firem, spatřující velké zisky především ve výrobě očkovacích látek (čím více bude nemocných, tím větší množství očkovacích látek bude potřeba), umlčuje prostřednictvím  své služky CNN zprávy lékařů o jejich úspěšné léčbě koronaviru hydroxychlorochinem a azithromycinem a snaží se potlačit i informace o léčebných účincích vitamínu C, vitamínu D3 a zinku, pokud jde o posílení schopnosti organizmu viru vzdorovat.

 

Vláda a její bezpečnostní agentury vidí ve strachu lidí z onemocnění virem slibnou příležitost zavést další omezující opatření, stojící už mimo občanská ústavní práva, i další a ještě tvrdší omezení svobodného projevu. A obranyschopnosti svobody tomuto tlaku vzdorovat ubývá každým dnem.

Nejrozmanitější popisy tohoto neradostného stavu si můžeme přečíst na internetu, ale jenom číst a nic nedělat nemůže být cestou k nápravě.

Ta je na nás.

 

Zůstaneme-li demoralizováni a vystrašeni, nemůžeme očekávat nic jiného, než další zvýšení moci vlády tak, jak jsme to viděli po 11. září 2001. A namísto toho, (když už jsme se přece přesvědčili o totálním a všeobjímajícím selhání západního vedení), nabízí se nám možnost vybudovat životaschopnější a udržitelnější společnost.

 

Selhání vedení je příležitostí pro skutečnou změnu.

CNN, the New York Times a zbytek  kontrolovaných médií nám každý den vyprávějí o tom, jak vzorný příklad selhávajícího vedení představuje prezident Trump. Jenomže selhávající vedení je společné všem našim vůdcům v posledních 30 letech a spočívá v samotném našem systému. Protože globální, „sám sebe regulovatelný“, nenasytností hnaný a bezduchý kapitalizmus nemůže nikdy sdružit lidi  do udržitelné společnosti.

Selhání vedení spočívá v jeho dlouhodobé neschopnosti, jež západní společnosti učinila zranitelnými tím, že v zájmu korporátní honby za vyššími zisky přestěhovala vysokou produktivitu a dobře placená zaměstnání do zámoří, a to samozřejmě na úkor příjmů lidi doma. V rámci tohoto hnutí se do zámoří vyvážela i naše schopnost vyrábět léky, masky N95 a další zboží potřebné pro naše přežití. Řečeno jinak, stali jsme se závislými na jiných mocnostech. A stali jsme se též neschopnými fungovat bez masivního dovozu.

 

Ať se na tento problém díváte z kterékoli strany, nemůže vám vyjít nic jiného, než že globalizmus se rovná rozsudku smrti. Jde k duhu jen bohatým, jen jim nafukuje kapsy, ale snižuje příjmy domácí a kupní sílu domácího obyvatelstva.

 

Namísto tohoto druhu hospodaření je možno zavést i způsob zdravý. Společnosti a banky zakoupí vláda a bude pak s těmito společnostmi jednat jako se společnostmi znárodněnými, kterými se de facto stanou. A jakmile budou tyto společnosti znárodněny, může vláda – na rozdíl od současných korporací – stvořit peníze, ze kterých bude zaměstnancům vyplácet mzdy i zdravotní dávky. Dnes předpovídané 30 až 40 procentní nezaměstnanosti v USA, zapříčiněné koronavirem, se tak bude lze vyhnout. Je přece lepší vyplácet mzdy než podpory v nezaměstnanosti. Jen samotný psychologický rozdíl bije přece do očí.

 

Znárodnění však přináší i spoustu dalších výhod. Umožní nepochopitelně velkým podnikům, které vznikly např. spojením bank Chase Manhattan a J.P. Morgan, aby se znovu rozdělily na jednu banku investiční a druhou komerční. Znárodnění umožní vládě přistěhovat americkou zámořskou výrobu zpět domů a spolu s ní učinit z amerického dělnictva znovu střední třídu. Což by pro americký lid bylo vítězstvím dvojnásobným.

 

Bohužel, existuje u nás tolik dogmatických předsudků proti čemukoliv, co na sobě nese i jen stín socializmu, že i proti promyšlenému a rozumném řešení, socializmu blízkém, se v našich hlavách automaticky zvedají stovky bariér.

Nedokážeme-li je překročit, jsou nám souzeny ještě horší časy, než jsou ty dnešní.

 

Vybral a přeložil Lubomír Man

Rukojmi.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář