Jdi na obsah Jdi na menu
 


Novinky z "válečné zóny". Guvernér Texasu řekl, že je připraven na konflikt s americkými úřady

27. 1. 2024

Novinky z válečné zóny. Guvernér Texasu řekl, že je připraven na konflikt s americkými úřady

Janinna 27. 1. 2024 25 komentářů

Texas, usa

Guvernérka Jižní Dakoty Kristi Noemová uvedla, že „směřuje do válečné zóny“, aby projevila solidaritu s guvernérem Abbottem. Noemová také řekla, že všichni republikánští guvernéři by měli jet do Texasu.

Abbott v novém rozhovoru řekl, že je plně připraven na konflikt s federálními úřady USA a věří, že má právo jednat podle zákona a Biden porušuje ústavu.

Texaský senátor Ted Cruz kroky Abbotta plně podpořil a řekl, že se snaží zastavit federální jednotky v invazi do Texasu. Současné jednání Bidena označil za hraní do karet mexickým drogovým kartelům.

O něco dříve oznámil, že Biden by mohl připravovat další teroristický útok v duchu 11. září, jen tentokrát budou v letadlech ilegální imigranti.

Senátor Cruz také řekl, že omezení vývozu LNG přijatá Bidenem hrají do karet Putinovi a zaženou evropské „spojence“ Spojených států do kouta. t.me/boris_rozhin/110869

Texaský guvernér Greg Abbott se připravuje na potenciální konflikt s americkými federálními úřady kvůli situaci s bouráním bariér podél hranice s Mexikem. Uvedl to v rozhovoru s novinářem Tuckerem Carlsonem.

Texaský guvernér Greg Abbott uvedl, že na konflikt s federálními úřady je připraven.

Připomeňme, že dnes vypršela lhůta, do kdy měly texaské úřady pustit federální pohraničníky do úseku hranice s Mexikem, kde nyní Texasané budují opevnění, která mají zabránit nelegální migraci.

Jak ale vyplývá z prohlášení Grega Abbotta, texaské úřady požadavky Washingtonu neuposlechnou.

Navíc řekl, že už dostal pomoc – 10 států vyslalo do Texasu jednotky Národní gardy.

Abbott ujistil, že je připraven na konfrontaci s Washingtonem a nehodlá ustoupit. Řekl, že „Texas bude pokračovat v rozšiřování hraničních bariér“, protože stát je pod okupací imigrantů a americký prezident Joe Biden nedodržuje zákony.

„Prezident podporuje příliv migrantů nejen do Texasu, ale také do Arizony, Kalifornie a dokonce i na kanadské hranice. Proto budeme chránit hranici, protože nemáme prezidenta, který by implementoval zákony USA,“ – TK cituje Abbotta.

„Zatím asi 10 [států] vyslalo Národní gardu nebo jiné složky, aby nám pomohly. Nyní se s námi spojily, tohle je boj o budoucnost Ameriky,“ řekl Abbott.

Carlson se zeptal guvernéra na potenciální konflikt s federálními silami.

„Vše, co můžeme udělat, je být co nejlépe připraveni, zapojit co nejvíce lidí, udělat vše, co je v našich silách, abychom postavili více hraničních bariér a zastavili nelegální vstup. Tvrdě pracujeme bez ohledu na to, co dělá Bidenova administrativa,“ odpověděl Abbott.

Oklahoma je připravena poslat gardu na pomoc Texasu

Guvernér Oklahomy Kevin Stitt uvedl, že plánuje vyslat Národní gardu na hranici s Texasem kvůli „invazi“ migrantů.

Na Fox News když guvernér Stitt dostal otázku zda plánuje poslat Národní gardu do Texasu, odpověděl: „Naprosto”.

Guvernér Oklahomy kritizoval rozhodnutí amerických úřadů demontovat plot z ostnatého drátu, který texaské úřady umístily podél hranice s Mexikem.

„Máme právo bránit naši zemi před invazí. Jak jinak byste to mohli nazvat, když vámi nelegálně prochází 6 milionů lidí?” zdůraznil Stitt.