Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nevládní organizace, které pracují na zaplavení Evropy imigranty, jsou nepřáteli Evropy

22. 12. 2019

Nevládní organizace, které pracují na zaplavení Evropy imigranty, jsou nepřáteli Evropy

Autor: Radim Fiala | Publikováno: 22.12.2019  

 

Maďarský premiér Viktor Orbán řekl, že nevládní organizace, které pracují na „zaplavení Evropy imigranty“ jsou „nepřáteli Evropy“. Informoval o tom The Hungary Journal. S tím naprosto souhlasíme a i my sami podobně jako Orbán jsme předložili zákon, kterým si posvítíme na politické neziskovky. ;-)

 

Politické neziskovky mnohdy fungují jako pašeráci nelegálů – často je nalodí blízko libyjských břehů a pak je dováží do Itálie.

 

V Orbánově Maďarsku byla vloni v červnu přijata právní úprava označovaná jako "stop Soros", která umožní postihovat nevládní organizace, které pomáhají migrantům bez práva na azyl. Zákon mimo jiné uvaluje zvláštní 25procentní daň na organizace, které podporují migraci.

 

Izraelské ministerstvo strategických záležitostí zase zveřejnilo v únoru černou listinu dvaceti neziskových organizací podporujících Palestinu. Členům, zaměstnancům i aktivistům spojených s jejich akcemi bude odepřen vstup do země. Izraelské nevládní organizace, které z více než poloviny financuje zahraniční politická entita (cizí stát či například Evropská unie) musí tuto skutečnost uvádět ve všech svých publikacích či dopisech adresovaných voleným představitelům nebo úředníkům. Navíc je na webu registrátora nevládních organizací uveden seznam organizací, které jsou takto financovány, a zemí, odkud peníze dostávají. Zákon platí od léta 2016.

 

Poslanci SPD nedávno navrhli zákon, aby neziskové organizace směly dostávat peníze ze zahraničí výhradně bezhotovostně. Částky převyšující 5000 eur (zhruba 127 500 korun) by musely vést na zvláštním účtu, který umožňuje veřejnou kontrolu (Toto opatření se netýká členských příspěvků.). Byl by tak zřejmý dárce peněz. Cílem tohoto návrhu je, aby všechny příjmy nad tuto částku musely být vedeny na transparentních účtech. Neziskové organizace nyní mohou dostávat peníze ze zahraničí, aniž je jasné, kdo je poskytl, přitom jejich činnost se často dotýká společenských a občanských zájmů, které sleduje Česká republika. Je tedy legitimní, aby veřejnost znala původ prostředků, které organizace získávají od zahraničních dárců.

 

Úprava primárně nesměřuje na zájmové organizace, které jsou založeny výhradně na členském principu a které jsou v českém neziskovém sektoru nejpočetnější (např. myslivecká jednota, Sokol, zájmoví sběratelé a další), z nichž některé mohou mít také zahraniční členy. Hnutí SPD podporuje neziskové organizace, které pomáhají našim potřebným lidem, ale dlouhodobě vyzýváme k ukončení dotování takzvaných „politických neziskovek" z veřejných peněz, a zejména těch, které jsou napojeny na finančníka a neomarxistického globalistu George Sorose

 

Měli bychom se přinejmenším pokusit zamezit tomu, aby politické sluníčkářské neziskovky financoval český stát. Dále by mělo být transparentní, odkud dostávají finance. Ale za úvahu stojí, že bychom po vzoru Izraele takovým politickým neziskovkám, které očividně rozvrací suverenitu a demokracii českého státu a rozvracejí českou společnost, zakázali působit na území ČR. ;-)

 

https://thehungaryjournal.com/…/orban-fidesz-cant-belong-t…/

euportal.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář