Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nepotopitelná letadlová loď Ruska - Krym zbavil Spojené státy trumfu

15. 10. 2019

Eva Lisovskaja

9. října 2019

 

Už i v generálním štábu ozbrojených sil Ukrajiny uznali, že návratem Krymu do RF se poloostrov stal nepotopitelnou letadlovou lodí, pevností. Právě na Krym USA a NATO spoléhaly se svými plány od chvíle, kdy jejich síly realizovaly státní převrat na Ukrajině.

Dnes se v médiích vehementně mudruje o zvyšování vojenské přítomnosti Ruska  v Černém moři. To je plánováno výhradně z důvodů bezpečnosti po prohlášení USA o nezbytnosti vytvořit „sanitární kordon“ proti činnosti Moskvy. Avšak Washington nemá s Černým mořem nic společného, to je zcela jasné.

Krym nyní nedá USA klidně spát, to proto, že před časem zamíchal Američanům a jejich zahraniční politice kartami.

Státní převrat byl organizován nejen barikádníky v Kyjevu. Měli zde své speciální zájmy Američané, a proto usilovně podporovali revolucionáře. Jejich hlavním cílem přitom bylo získat do své sféry zájmů Krym, aby tam mohli rozmístit své základny v těsné blízkosti ruské hranice. Nakonec všechno dopadlo jinak, než si původně plánovali. Postavení Ruska v oblasti Černého a Středozemního moře výrazně posílilo.

Pochopitelně, že to Washingtonu není po chuti, a proto dává na první místo plány na expanzi a posilování různých ozbrojených skupin. Samozřejmě, že USA těžko přejdou od řečí ke skutečným akcím, neboť riskují důraznou odpověď. Moskva nehodlá opustit ostražitost v tak citlivé věci, jako je územní bezpečnost. Kyjev si však dělá jako doposud velké naděje směrem k Washingtonu i přesto, že jeho domácí problémy nyní nechce nikdo řešit.

Dokud USA pokračují v jakékoliv formě v koketování s Ukrajinou, bude tato země pokračovat ve své sebedestruktivní činnosti. Ale své vlastní zničení nemůže nijak přemoci nepotopitelnou letadlovou loď – Krym.

Převzato z Rusvesna.su

 

Doplněk: Na Krymu zadrželi ukrajinského nacistu s ruským pasem, který plánoval teroristickou akci

10. října 2019

Zadržení nacisty provedla FSB Ruska.  Stalo se ve městě Saki na Krymu. Muž byl ruský občan, stoupenec nacistické ideologie, člen ukrajinské extrémistické organizace a plánoval výbuch v jedné z administrativních budov Republiky Krym. V jeho garáži se našlo doma vyrobené výbušné zařízení, komponenty a nástroje k jeho výrobě a lahve se zápalnou směsí.

Bylo zahájeno trestní řízení proti této osobě, která připravovala teroristický čin a vyráběla výbušné zařízení. Nejde o první pokus nacistů destabilizovat na Krymu situaci.

Převzato z Rusvesna.su

Outsidermedia.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář