Jdi na obsah Jdi na menu
 


Německý politolog doporučuje Scholzovi - Rozpusťte NATO!

7. 2. 2022

Německý politolog doporučuje Scholzovi - Rozpusťte NATO!

Německý politolog Alexander Rahr vyzval německého kancléře Olafa Scholze, aby se zamyslel nad rozpuštěním NATO kvůli tomu, že Severoatlantická aliance nezvládá svůj úkol zajistit bezpečnost v Evropě.

Alexander Rahr, německý politolog

7. února 2022 - 10:30

 

„Je nutné rozpustit nepotřebné NATO a vzkřísit OBSE," napsal  na svém kanálu Telegram.

 

Rahr navíc naznačil, že Scholz nebude souhlasit se vstupem Ukrajiny do aliance.

 

„Scholz nezruší veto své předchůdkyně Merkelové proti členství Ukrajiny v NATO,“ dodal politolog.

 

Olaf Scholz aktivuje německou zahraniční politiku. Setkává se s Macronem, poté s Bidenem ve Washingtonu a poté s Putinem. Německo, na rozdíl od Anglie, která Ukrajince vyzývá k „boji“, se snaží bránit válce. Scholz toho dosáhne pouze tehdy, když nastaví kurz „úpravy“ systému. Bude mít poradce, kteří mu to nabídnou?

 

Prostřednictvím svých médií bezohledně vyvíjejí Britové a neokonzervativní globalisté z USA nátlak na kancléře, nutí ho jednat extrémně tvrdě, vyhrožují Rusku sankcemi, stoprocentně stojí na straně ukrajinských úřadů, vyzbrojují Ukrajinu ...

 

Scholz se ve svých rozhovorech točí jako korouhev. Nemůže jít proti hlavnímu proudu liberálních elit, nechce ztratit moc, ale musí se také řídit tím, co chtějí, nebo spíše nechtějí národy Evropy: Evropané nechtějí bojovat a prolévat krev za Ukrajinu resp. za pochybné geopolitické ambice Spojených států. Proto veto její předchůdkyně Merkelové proti členství Ukrajiny v NATO nezrušil.

 

 Scholz v sobě musí najít sílu, aby se ukázal jako správný Evropan (a Macron ho v tom podpoří) – a konečně se emancipovat od diktátu Anglosasů. Je nutné rozpustit nepotřebné NATO a vzkřísit OBSE, končí komentář německý politolog Alexander Rahr.

 

(rp,prvnizpravy.cz,telegram,foto:arch.)