Jdi na obsah Jdi na menu
 


Německý generál - Musíme se rychle dostat z konfliktu na Ukrajině!

24. 2. 2023

Německý generál - Musíme se rychle dostat z konfliktu na Ukrajině!

„Nemůžeme roky využívat zástupnou válku ve střední Evropě, která má potenciál přerůst v jadernou válku. Protože: Rusko není Srbsko, není to Irák, není to Afghánistán, není to Libye,..,“ vyzývá Erich Vad.

Erich Vad, bývalý německý brigádní generál

24. února 2023 - 06:20

 

„Rusko je velmoc s největším počtem jaderných zbraní na světě. To je rozdíl. A musíme být opatrní s dodávkami zbraní. A především s naší válečnou rétorikou. A především s rétorikou, která říká: ‚Počítáme s vojenským vítězstvím jedné strany‘. Toto je chyba. Je to chyba v přístupu," pokračuje Erich Vad, bývalý německý brigádní generál.

 

„Vadí mi, když němečtí politici ze Zelených prezentují jako konečný cíl vojenské řešení. To je šílené. A to dělají politici, kteří neměli nic společného s armádou, kteří odmítli nastoupit vojenskou službu, kteří nic nevědí o Bundeswehru,“ upozorňuje generál.

 

„Nerozumím mutaci Zelených z pacifisty na válečnou stranu. Sám nevím o žádném Zeleném, který by dokonce vykonával vojenskou službu. A skutečnost, že jedna strana má tak velký politický vliv, že nás může vmanévrovat do války, je velmi znepokojivá,“ zdůrazňuje Vad.

 

 


„Máme vojensko-operační pat, který nemůžeme vyřešit vojensky," upozorňuje Erich Vad.

To je mimochodem i názor amerického náčelníka generálního štábu Marka Milleyho. Řekl, že „vojenské vítězství Ukrajiny nelze očekávat a že jednání jsou jedinou možnou cestou. Cokoli jiného je nesmyslné plýtvání lidským životem.«

(rp,prvnizpravy.cz,freiewelt,foto:arch.)

 

Poznámka ČNL: Škoda, že Česká republika nemá svého generála Vada, který by pravdivě mluvil o nebezpečích, které mohou z konfliktu na Ukrajině vyrůst a strašným způsobem zasáhnout i nás.