Jdi na obsah Jdi na menu
 


Německo je přesvědčeno, že se po výsledcích druhé světové války vyrovnalo s každým, a více nikomu nic nedluží

17. 2. 2021

Německo je přesvědčeno, že se po výsledcích druhé světové války vyrovnalo s každým, a více nikomu nic nedluží - Lavrov

17. 2. 2021 Janinna 

 

Sergej Viktorovič Lavrov ve svém rozhovoru se celkem odvážně „vypořádal“ s Německem.

 

V komentáři k bilaterálním vztahům diplomat vysvětlil, že Německo změnilo rétoriku z diplomatické na vyzývavou a arogance německých politiků nemá hranice. Ministr vysvětlil ruské stanovisko následovně:

 

„Německo věří, že se po výsledcích druhé světové války vyrovnalo s každým, a nikomu nic nedluží. To je patrné naprosto ve všem, co země dělá. V akcích, prohlášeních, sankcích a touze dominovat. Němečtí politici navíc stále více projevují svou aroganci.  Podobné příklady jsme viděli před několika lety. Poté jsem přednesl projev a vysvětlil, že SSSR se vždy snažil zajistit, aby bylo Německo jednotné, poté, co bylo rozděleno výsledky druhé světové války. Proti tomu byly jak Spojené státy tak i Velká Británie. Vycházeli jsme z předpokladu, že Němci jsou jeden národ. Očekáváme stejný přístup ve vztahu ke Krymu. Spojili jsme se po výsledku referenda.

V době mého projevu následovala hysterie přímo z publika, když řada německých politiků začala křičet:

„Jak se opovažujete srovnávat tyto procesy?“ – uzavřel Lavrov.

Závěr je následující:

 

Rusko budou zadržovat hrubě a na široké frontě. Co znamená oživení Ruska pro Německo, Velkou Británii a USA? To znamená, že Rusko začne tyto země „vytlačovat“ ze světových „hřišť“ a jejich vliv začne slábnout.

To vše povede k přerozdělení hmotných zdrojů ze Západu.

 

Jednoduše řečeno, dojde k přerozdělení materiálního bohatství.

 

S tím nikdy nebudou souhlasit. Proto dnes je Rusko a Čína hlavními konkurenty a důvod jejich potenciálního oslabení a neklidu. Později se připojí Brazílie, Indie a řada dalších zemí.

 

Je však důležité si uvědomit, že tento proces je již nevyhnutelný, bez ohledu na to, co říkají. Jednoduše proto, že každá říše nebo civilizace jednou končí. Římská a Osmanská říše, Persie, Francie, Portugalsko a řada dalších příkladů navždy zůstaly v minulosti. V daleké historii.

 

Svět se změnil a Rusko bude patřit mezi nejsilnější a nejvíc prosperující země.

Pokec24.cz

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář