Jdi na obsah Jdi na menu
 


NATO opouští Ukrajinu ve prospěch Ruska

10. 11. 2019

NATO opouští Ukrajinu ve prospěch Ruska

Ilja Novickij

3. listopadu 2019

Ukrajina zůstává s dlouhým nosem. Kolik let již touží vstoupit do NATO, ale pravidelně se opakující jednání opět skončilo bez výsledku a navíc zcela neočekávaným obratem aliance na stranu Ruska.

V tomto týdnu proběhlo zasedání komise Ukrajina-NATO za přítomnosti velvyslanců, prezidenta Zelenského a samozřejmě také delegace aliance. Ale pro „nezávislou“ všechno bez užitku.

Ukrajina navrhovala setkání generálního tajemníka NATO Stoltenberga s ukrajinskými námořníky osvobozenými v Rusku. Akce se měla uskutečnit v Oděse, ale aliance to odmítla.

Zajímavé je, že proti byla Francie. Právě tato země nechtěla pobouřit Rusko! Je možné si to představit? Bylo to proto, že setkání by podle Paříže mohlo krajně negativně ovlivnit jednání Normandské čtyřky. Vypadá to, že člen NATO stojí na straně Ruska, a to v tak důležité otázce, jako jsou minské dohody. Navíc byla ještě politická podpora Ukrajiny od NATO velice skromná – žádné nové myšlenky, které by restartovaly spolupráci země a bloku. Zřejmě byl příjezd  velvyslanců něco jako dárek z panského stolu.

„Produkt v novém obalu“ – tak o tomto setkání hovoří v Kyjevu.

Bez ohledu na prohlašování NATO, že „s Ruskem není možno spolupracovat“, že „Rusko je hlavní nepřítel“ a další pomluvy Ruska, s ním přesto chtějí členské státy bloku spolupracovat.

Převzato z Rusvesna.su

outsidermedia.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář