Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nacionalisté stříleli na obyvatele Černigova za to že je požádali aby je nechali opustit město …

26. 3. 2022

 

Nacionalisté stříleli na obyvatele Černigova za to že je požádali aby je nechali opustit město …

 

Náčelník ruského Národního centra řízení obrany generálplukovník Michail Mizincev uvedl, že silniční most v Černigově byl vyhozen do povětří na příkaz starosty města a náčelníka regionální vojenské správy, aby se zastavily pokusy obyvatelstva opustit město.

 

MOSKVA, 24. března. /TASS/. Nacionalisté stříleli v Černigově do civilistů za to, že je požádali, aby opustili město a odešli do bezpečných oblastí. Generálplukovník Michail Mizincev, šéf ruského Národního centra řízení obrany, řekl.

 

"Ve stejném městě (Černigov - komentář TASS) se iniciativní skupina místních obyvatel kvůli neutěšené humanitární situaci (ze zbývajících 120 000 lidí je více než polovina nemocná, lékařská péče jim není poskytována, zdravotnická zařízení jsou zaplněna bojovníky AFU a teritoriální obrany) obrátila na administrativu s žádostí o odchod do bezpečných oblastí. V důsledku toho byli aktivisté zadrženi příslušníky SBU a několik lidí bylo následně zastřeleno," uvedl Mizincev.

 

Generál rovněž uvedl, že v Černigově byl na příkaz hlavy města a náčelníka oblastní vojenské správy vyhozen do povětří silniční most přes řeku Desnu ve směru na Kyjev, aby byly odříznuty veškeré pokusy místních obyvatel o opuštění města.

 

Mizincev uvedl, že velká část obyvatelstva násilně zadržovaného radikály v ukrajinských městech stále hledá jakoukoli možnost evakuace do Ruska, o čemž svědčí četné výzvy občanů, které se prostřednictvím různých kanálů obracejí na oficiální ruské struktury.

 

https://tass.ru/armiya-i-opk/14178147

Překlad:       st.hroch

 

P.S. – jak s těmito zprávami kontrastuje včerejší oznámení ruských úřadů, že byla na územích kontrolovaných ruskými silami zahájena výplata sociálních příspěvků důchodcům a státním zaměstnancům…!