Jdi na obsah Jdi na menu
 


Maďarská vláda se snaží obnovit zdravý rozum v pohledu na pohlaví, aktivisté mají amok

28. 4. 2020

Maďarská vláda se snaží obnovit zdravý rozum v pohledu na pohlaví, aktivisté mají amok

27.4.20

Maďarsko:

Maďarská vláda se snaží uprostřed pandemie koronaviru prosadit kontroverzní zákon, jež nahradí v dokladech termín „gender“ označením „pohlaví při narození“, což lidem znemožní jeho legální změnu. Podle lidskoprávních aktivistů zákon posílí diskriminaci a netoleranci vůči transsexuálům. Někteří z nich proto zvažují emigraci, jiní se obávají každodenního ponížení.


Proč kontroverzní? Co je na tom kontroverzního? Tohle tam dávno mělo být. A pokud jde o to "ponížení", tady to vysvětluje jeden hermafrodit:

V Maďarsku musíte někde pořád ukazovat občanku – při půjčení kola, koupení jízdného, na poště. V podstatě to znamená, že před cizími lidmi ustavičně odhalujete svou transsexualitu. Někteří jsou vůči vám po takovém zjištění nepřátelští, říká devětatřicetiletý hermafrodit Ivett Ördög/ová z Budapešti.

 

Milý Ivette, v Maďarsku ukazuješ občanku stejně jako doklad totožnosti všude jinde, nedělej z toho případ. Je jasné, že nikde ti nepůjčí kolo bez dokladu jen pro tvé krásné oči. To za prvé. Za druhé: Co kdybys to očekávané "nepřátelství" bral jako chlap a nefňukal jako bába? Vždyť je to jedno, jsi obojí. A když ti to tak vadí, tak si to kolo nepůjčuj. Ale hlavně přestaň utlačovat a buzerovat většinu, ta za tvou úchylku nemůže.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/koronavirus-madarsko-...

Zvědavec.cz

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář