Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kennedy Jr. - Zbrojaři vlastní Demokraty i Republikány

15. 1. 2024

Kennedy Jr. - Zbrojaři vlastní Demokraty i Republikány

 

15.1.2024 17:25

Kandidát na amerického prezidenta Robert Kennedy Jr. v rozhovoru s portálem Alpha News z Minnesoty řekl, že jedním z jeho hlavních plánů jako prezidenta je zničit válečnou mašinérii.

"Nyní máme 800 základen v zahraničí... a každá z těchto základen s někým začíná válku, uvedl. Zmínil také funkci zpravodajských služeb. Jeho strýc, J.F. Kennedy, ji prý pochopil během prvních čtyř měsíců ve funkci. Mají zajistit vojenskému komplexu neustálý přísun nových válek.

V souvislosti s válkou na Ukrajině uvedl Kennedy Jr. jako příklad společnosti BlackRock, State Street, Vanguard, které vlastní McDonald's, Northrop Grumman, Raytheon, Boeing, které z toho konfliktu mají zisky.

Proč potřebujeme rozšiřovat NATO? Protože když rozšíříme NATO, země, která vstoupí do aliance, musí provádět nákupy zbraní v souladu se standardy NATO, a to pro tyto společnosti znamená okamžitě miliardy dolarů, soudí Kennedy.

„Tyto společnosti jsou největšími vlastníky jak Demokratické, tak Republikánské strany. Takže si myslím, že se tady odehrává nějaká nečestná hra.“ – prohlásil Kennedy Jr.

Jan Urbach

vasevec.cz