Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kedmi vysvětlil, proč byly Spojené státy nuceny se „ohnout“ a přijmout dohodu START za podmínek Ruské federace…

30. 1. 2021

Kedmi vysvětlil, proč byly Spojené státy nuceny se „ohnout“ a přijmout dohodu START za podmínek Ruské federace…

28. 1. 2021 Janinna  

 

USA souhlasily s prodloužením smlouvy „START III“ za podmínek ruské strany….

Bývalý šéf izraelské zpravodajské služby Nativ Jakov Kedmi uvedl, že hlavním důvodem prodloužení dohody „START III“ byla strategická vojenská převaha Ruska nad Spojenými státy.

Náměstek ruského ministra zahraničí Sergej Rjabkov 27. ledna oznámil, že Moskva a Washington se rozhodly prodloužit Smlouvu o snižování strategických zbraní, jejíž platnost vyprší v únoru tohoto roku.

 

Americká strana zároveň udělala ústupky a souhlasila s podpisem dokumentu na pět let bez předběžných podmínek, dodatků nebo jakýchkoli „příloh“….

„Podle našich podmínek: na dobu pěti let bez předběžných podmínek, bez jakýchkoli dodatků a jakýchkoli „příloh“,“ upřesnil Rjabkov….

 

Rozhodnutí Spojených států nepřekvapilo izraelského experta Jakova Kedmiho.

V rozhovoru pro «НьюИнформ» specialista poukázal na to, že Washingtonu, zastoupenému současným americkým prezidentem Joe Bidenem, nezbývalo nic jiného, ​​než se „ohnout“ před Moskvou a prodloužit smlouvu za jejích podmínek.

„Poté, co Rusko dosáhlo absolutní strategické vojenské převahy nad Spojenými státy, nezbývalo jim nic jiného, ​​než stáhnout vojenskou složku ze Strategie o vztahu k Rusku,“ zdůraznil Kedmi.

 

Hrozba ze strany Spojených států pro Rusko přesto stále existuje.

Podle experta mohou Američané navzdory skutečnosti, že se Rusko kryje z jednoho směru, využít další dvě oblasti tlaku, citlivé pro Moskvu. Mluvíme o ekonomické složce a vnitropolitické situaci. A tady se Rusko musí vyvarovat „posílení všech proti-státních sil,“ uzavřel expert….

 

Prodloužení dohody START předcházel telefonický rozhovor mezi Putinem a Bidenem, během kterého obě strany vyjádřily spokojenost s výměnou nót o dosažení dohody v této otázce.

Bílý dům poznamenal, že vedoucí představitelé zemí nařídili svým zaměstnancům urgentní práci, aby měli čas na podepsání dohody do 5. února….

Pokec24.cz

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář