Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kedmi jmenoval dvě země, které mohou ukončit historii Japonska kvůli jeho nárokům na Kurily

24. 4. 2022

Kedmi jmenoval dvě země, které mohou ukončit historii Japonska kvůli jeho nárokům na Kurily

24. 4. 2022   

Japonské úřady zapomněly, že nemají právo mít vlastní armádu. Uvedl izraelský politolog Jakov Kedmi.

Vojenský expert a politolog Jakov Kedmi zhodnotil pravděpodobnost připojení Japonska k alianci AUKUS, která v současnosti zahrnuje Austrálii, Velkou Británii a Spojené státy. Noviny Sankei nedávno informovaly, že Japonsko obdrželo neoficiální pozvání do aliance AUKUS.

Expert připomněl, že Tokio neustále činí provokativní prohlášení a nároky na Kurily. Japonsko přitom s přihlédnutím k požadavkům mezinárodního práva nemá právo mít vlastní armádu.

„Pokud si dobře pamatuji, Japonsku je zakázáno mít vlastní armádu, vstupovat do agresivních vojenských aliancí,“ řekl.

Kedmi dodal, že Japonsko může skončit jako země a v tom mu pomohou dva státy. Japonská vláda zrádně „pošlapala“ příslušné právní zákazy. Podle jeho slov jsou v tomto případě dvě země schopny ukončit historii Tokia.

Všechna tato pravidla, která byla definována v roce 1945, jsou pošlapávána a zcela drze vyhazována.  Pokud se do toho zaplete Japonsko, je to konec japonských dějin. Buď to dokončí Korejci, nebo Číňané,“ řekl expert.

Již dříve Public News Service uvedl, že Daisuke Karakama, hlavní ekonom japonské Mizuho Bank, nevyloučil konec hegemonie dolaru kvůli boji s Ruskem.

pokec24.cz