Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kedmi – Americko-ukrajinská cvičení dříve nebo později povedou k tomu, že Rusku dojde trpělivost

28. 9. 2021

Kedmi – Americko-ukrajinská cvičení dříve nebo později povedou k tomu, že Rusku dojde trpělivost

28. 9. 2021 Janinna  

 

Americká pomoc při vyzbrojování a výcviku ukrajinského vojenského personálu nepovede k žádným významným výsledkům. Naopak americké akce mohou ozbrojené síly Ukrajiny pouze oslabit. Přitom taková „školení“ přirozeně vyprovokují Moskvu k tvrdé reakci na Kyjev. To říká vojenský analytik Jakov Kedmi.

 

Podle odborníka ukrajinská vojska sice mohou nacvičovat obsazení městských oblastí Doněcku a Luganska a Kyjev, který ukazuje záběry z takových cvičení, se tím navíc snaží vyvinout tlak na Kreml.  Takové „manévry“ Američanů a Ukrajinců však nepovedou k ničemu dobrému.

 

Kedmi poznamenává, že vojenská pomoc z Washingtonu nikdy nepřinesla pozitivní výsledky a existuje mnoho příkladů. Armády Iráku a Jižního Vietnamu bojovaly mnohem lépe než před příchodem amerických instruktorů do těchto regionů.

 

Navíc taková „hra svalů“ ze strany Ukrajiny může vést k odvetným akcím Ruska a kyjevský režim bude muset odpovídat za vše, co se stalo a děje na východní Ukrajině.

 

„Zaplatí za všechno – za zničený dětský dům i za zabité ženy a děti. A budou platit i s úroky. Trpělivost Ruska je dlouhá, ale není nekonečná“ – poznamenal Kedmi ve vysílání kanálu „Iton-tv“.

 

Pokec24.cz