Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kdo střílel v koncertním sále v Krasnogorsku?

23. 3. 2024

Kdo střílel v koncertním sále v Krasnogorsku?

Důkazy či „polodůkazyů, o tom kdo střílel v Krasnogorsku, jsme si mohli přečíst v několika předcházejících článcích. Zkusme se na tuto otázku, podle mého soudu stále otevřenou, zjednodušeně podívat.

Stříleli údajně příslušníci IS, protože si s Ruskem vyřizují účty. Samozřejmě nebudeme vyvracet, že mezi IS a Ruskem jsou věci nevyřízené.

Ovšem v této souvislosti musíme si uvědomit, že v Gaze probíhají operace izraelské armády, s podporou USA, které, nejen podle několika novinářů, ale i také skutečných znalců dané problematiky, nabývají charakter genocidy. V důsledku akcí izraelské armády, zejména letectva, bylo zabito kolem 30 tisíc palestinských dětí a žen. Statisíce Palestínců nejen nyní hladoví, ale nemají přístup k nezávadné vodě a ani nemohou najít bezpečné úkryty pro své rodiny.Dokonce ani v nemocnicích, které jsou postupně znefunkčňovány Izraelci.

Islámský svět samozřejmě uvedené skutečnosti velmi těžce nese. Přestože Jižní Afrika naléhá na Mezinárodní trestní tribunál již delší dobu, zásadní výsledek, okamžité příměří a potřebný rozsah humanitární pomoci pro všechny postižené Palestínce, je v nedohledu. Děti nyní již umírají hlasy. Může muslimský svět tuto situaci dále přehlížet? Nikoliv! Zloba nad tím, co v Gaze probíhá, Rusové s tím nemají nic společeného, právě naopak, žádají, aby vedle Izraelského státu vznikl též stát palestínský, což je v souladu s rozhodnutím OSN, a tak byl zjednán trvalý mír.

Černého Petra, z hlediska nejen muslimského světa, mají nyní Izraelci a Američané. Podle nás tito, nikoliv Rusové, by měli být středem „zájmů“ všech těch, kteří současnou situaci již nesou jen s krajním vypětím. Kdy zazní hlas polníce zvěstující v Gaze a okolí mír? To záleží, jak se domnívám, především na USA a Izraeli.  Tak to chápe i převážná část skutečně civilizovaného světa, který nemá nic společného s bombardováním civilistů, s hladomorem ani s nedostatkem jakékoliv potřebné péče o lidi.

Dr. O. Tuleškov