Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jsou vakcíny, kterými máme být očkovány, již bezpečné?

2. 12. 2020

Jsou vakcíny, kterými máme být očkovány,  již bezpečné?

 

Odpor proti povinnému očkování je značný. Nevyvolávají ho především nějaké lživé zprávy na sociálních sítí, ale primárně rozhodnutí farmaceutických firem, které vakcínu proti Covid-19 dávají na trh s tím, že za druhotné následky očkování nemohou nést odpovědnost. Jako důvod uvádějí rychlý vývoj vakcíny. Stát tedy má nést důsledky za případné zdravotní potíže vzniklé v souvislosti s očkováním.

 

Jinak řečeno. Firmy zřejmě jsou si vědomy, že druhotných následků při očkování může být větší množství. Proto trvají na tom, aby za tyto případné škody nesl odpovědnost stát.

 

Ale to vše pak je velká legrace, ne k smíchu, ale k pláči. My, občané, jako plátci různých daní, si tedy vakcínu zaplatíme, alespoň z části, a pak opět za naše peníze, budou hrazeny škody na zdraví způsobené očkováním.

 

Proto se domníváme, že by bylo mnohem vhodnější, než dávat do reklamy desítky milionů korun, kdybychom  kupovali vakcíny pouze také, ze něž firma nese plnou odpovědnost. Tím, že firma tuto odpovědnost odmítá, nepřímo říká, že vakcíny ještě nejsou způsobilé pro běžné očkování lidí.

 

Z toho vyplývá, že náš stát by měl hledat jen takovou farmaceutickou firmu, která vakcíny vyrábí a prodává, jež ponese plnou odpovědnost za nám prodané vakcíny. Pokud statečnost příslušných našich činitelů až tam nedosahuje, a proto kupují pro nás vakcíny ještě rizikové, pak bychom měli na nich požadovat, aby především oni sami a jejich rodiny, šli na takové očkování s tím, že by dostali běžné vakcíny, které budou podávány i ostatním lidem. A ne do první řady očkovaných lidí postavit důchodce, pro řadu z nich by poočkovací zdravotní problémy mohly vést k jejich smrti nebo trvalým zdravotním potížím.

 

Pak zřejmě řada lidí, bez drahých kampaní, s velkou pravděpodobností změní svůj vztah k očkování.

 

J. Kovář

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář