Jdi na obsah Jdi na menu
 


Je to pokus o puč. Ovčáček přirovnal novináře a kavárnu k nacistům a varoval před sesazením Zemana

7. 10. 2021

Je to pokus o puč. Ovčáček přirovnal novináře a kavárnu k nacistům a varoval před sesazením Zemana

11:19 07.10.2021

© Sputnik / Vladimír Franta

 

Tiskový mluvčí českého prezidenta Jiří Ovčáček prohlásil, že určité politické sily usilují o zbavení Miloše Zemana pravomocí a provedení protidemokratického puče. Na svém účtu na Twitteru dotyčný vyslovil přesvědčení, že šíření dezinformací a spekulací ohledně zdravotního stavu prezidenta je nástrojem pro uchopení moci ze strany oponentů Zemana.

 

V poslední době různé spekulace ohledně zdraví českého prezidenta Miloše Zemana pořádně nabraly na síle. Zájem o zdravotní stav nejvyššího ústavního činitele projevují jak politici, tak i novináři. Na současný rozruch opakovaně zareagoval ředitel Tiskového odboru Kanceláře prezidenta republiky Jiří Ovčáček, který dokonce prohlásil, že političtí protivníci prezidenta záměrně šíří dezinformace o zdraví Miloše Zemana s tím, aby ho v konečném důsledku připravili o pravomoci.

 

Na svém oficiálním twitterovém účtu Ovčáček zveřejnil několik tweetů, v nichž vysvětluje pozici Hradu vůči současné situaci kolem prezidenta. V prohlášení Kanceláře prezidenta republiky se totiž uvádí, že informace o špatném zdravotním stavu Zemana neodpovídají skutečnosti, navíc se jedná o cílenou lež.