Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jak ovlivňují milionchvilkovníci rozložení politických sil?

28. 6. 2019

Již delší dobu probíhají protestní shromáždění na náměstích, a to nejen v Praze, ale i v dalších městech. Požadavkem demonstrantů je odstoupení premiéra A. Babiše a ministryně M. Benešové, kromě dalšího. Pan Minář a jeho lidé se snaží, aby jejich požadavky brali za své stále další a další lidé. Patroni milionchvilkovníků, mezi které patří zřejmě  i řada politických stran, TOP 09, STAN, KDU, ODS a Piráti, jsou již natěšení slibnou budoucností, která je, podle jejich představ, čeká a nemine.

 

Ale demonstrace nepůsobí tak přímočaře. Obliba A. Babiše a jeho ministrů za ANO je velmi vysoká. Zato pan Hamáček a jeho vládní kolegové za nimi kulhají na obě dvě. A nyní ještě k tomu je uveřejněn volební model za červen 2019.  Volby by vyhrálo ANO, dále by se umístili Piráti a ODS, se slušnými výsledky.  O ostatních politických stranách „Demobloku“ je lépe nemluvit. KDU je na hranici volitelnosti, kdežto STAN a TOP 09 se propadly tak, že by se do poslanecké sněmovny nedostaly.  Uvedené tři strany stále skomírají a jak je vidět, jejich čekání na zázrak dále neúspěšně pokračuje.

 

Strany „Demokratického bloku“ by dohromady nezískaly ani tolik hlasů, kolik jich má babišovské ANO samo. Vypovídací hodnota tohoto faktu je vysoká. Milionchvilkovníci stávající rozložení politických sil  dosud nezměnili, a pravděpodobně toho nejsou schopni ani v příštích měsících. A to je dobře! Fašizující tendence  v republice jsou nám cizí. Stav demokracie kritizujeme i my. Víme však, že i tato její nelichotivá úroveň je   nesrovnatelně mnohem lepší, než vše to, co nám můžou  nabídnout novodobí Gajdové.

 

Přes mohutnou propagandu našich médií, stoupajícího tlaku zvláště z blízkého zahraničí, čeští voliči dobře ví, kdo je kdo. Komu jde o zájmy republiky a jejího lidu a kdo prosazuje cizí interesy. V demokracii rozhodují hlasy voličů a nikoliv počty rozeřvaných demonstrantů na veřejných prostranstvích.  Na tomto principu nehodláme nic měnit!

J. Skalský

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář