Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jak dlouho se ještě budou Němci vměšovat do našich vnitřních záležitostí?

21. 1. 2021

Jak dlouho se ještě budou Němci vměšovat do našich vnitřních záležitostí?

 

Když postavíme pomník panu prezidentu E. Benešovi, když instalujeme jeho bustu či pamětní desku nejen landsmani protestují, řvou a mluví o provokacích.  Když přijmeme zákon o zásluhách pana prezidenta Beneše o jeho zásluhách o náš stát, děje se totéž.

 

Že ještě takto zdivočele si budou počínat, můžeme očekávat. Nadto nás  často obviňují z toho, že jsme při „vyhánění“ německého obyvatelstva z Československa se dopustili zločinů válečných, zločinů proti lidskosti či dokonce genocidních. V tomto smyslu se vyslovují i někteří němečtí politici. Ani to nás nemůže překvapovat. Děje se to již celá desetiletí.

 

Jednotlivci  některé vlastenecké subjekty  odmítají tyto protičeské útoky. Patří jim  naše poděkování. I my jsme  do nedávna, tedy celkem již nějaké desetiletí, snaživě činili totéž. Nyní již víme, že takovéto hrátky s landsmany nikam nevedou. 

 

Co je zapotřebí? Aby naše ústavní orgány konečně rozhodně vystoupily proti takovýmto protičeským útokům, které z naší republiky dělají dějiště jedné z největších brutálních etnických čistek ve 20. století, které z našich otců a dědů dělají válečné zločince, či zločince proti lidskosti a dokonce i genocidní.

 

Co dělá nás pan ministr zahraničí, co děla vláda? Proč nepošleme alespoň protestní notu s jasně vyjádřeným přáním, aby napříště k útokům, ať již lživým či jen nepravdivým, proti naší republice, proti našim předkům již nedocházelo.

 

Nečinností našich ústavních orgánů jsme zdrcení. I ony svou netečností, lhostejností k dobrému jménu České republiky, našich předků, pomáhají k přepisování českých dějin. Všichni víme, že „když nebudeme odpovídat na lži pravdou, z pravdy se může stát lež a ze lži pravda“.

 

Nebo je to ještě jinak? Mlčky  dlouhodobě z německé strany trpíme praxi, kdy mnohočetně do roka nás landsmani a i někteří němečtí ústavní činitelé napadají a my, v zájmu dobrých česko-německých vztahů?, mlčíme? A ještě pějeme chválu o tom, jak česko-německé vztahy jsou dobré, ba vynikající. Ne takovéto vztahy nesou dobré!

Naopak jsou špatné! A to ještě ani nikdo z české strany oficiálně si nedovoluje špitnout o tom, že by nám Němci měli zaplatit reparace. Proto jsme přesvědčeni, že vztahy česko-německé konečně musí spět k vyrovnání. Německá strana musí se konečně  řídit mezinárodním právem a my musíme na tom trvat!

 

Dr. O. Tuleškov

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář