Jdi na obsah Jdi na menu
 


Istanbulská úmluva je zrůdnější než Norimberské zákony!

27. 7. 2020

Istanbulská úmluva je zrůdnější než Norimberské zákony!

Aby se děti učily, že penis je sociální konstrukt?!

Čeští politici říkají nahlas NE

27.07.2020 20:30

 

ANKETA Schválí Česká republika Istanbulskou úmluvu? Z průřezové ankety ParlamentníchListů.cz spíše plyne, že v Sněmovně by dokument podporu nenašel. Proti se staví politici většiny stran, i těch, kteří spolu jinak zásadně nesouhlasí. Skeptický je i Karel Schwarzenberg či místopředseda KDU-ČSL.

„Aby se děti učily, že penis je sociální konstrukt?! Istanbulská úmluva je zrůdnější než Norimberské zákony!“ Čeští politici říkají nahlas NE

 

 

Rada vlády pro rovnost mužů a žen vyzvala kabinet, aby co nejrychleji schválil Istanbulskou úmluvu, což má být příspěvek k boji proti domácímu násilí, které se prý stalo jedním z negativních důsledků koronavirové izolace.

 

Vláda měla původně Istanbulskou úmluvu projednávat na pondělním jednání, nicméně po rozruchu, který informace o zařazení tohoto bodu na program vlády vyvolala, se podle zjištění PL rozhodl premiér bod stáhnout.

 

Debata o (ne)přijetí Istanbulské úmluvy se nicméně vede již několik let, zatím ji schválilo kolem pětatřiceti států. Patří mezi ně i Polsko, které nicméně hodlá úmluvu vypovědět. Schválila ji totiž předchozí liberální vláda Občanské platformy. Pokud Polsko skutečně smlouvu vypoví, byla by Česká republika v případě schválení jediná země V4.

 

Anketa

 

Chcete, aby Česká republika ratifikovala Istanbulskou úmluvu?

Ano

1%

Ne

99%

hlasovalo: 7103 lidí - již jste hlasoval/a

 

Nejhlasitější kritika vůči dokumentu byla před časem slyšet od kněze a exministra školství prof. Petra Piťhy, za což si vysloužil řadu odsudků.

 

Redakce proto oslovila české politiky, co jednak říkají na to, že Polsko hodlá Istanbulskou úmluvu vypovědět, a především, zda bychom tento dokument měli schválit my a co říci na varovné argumenty, že jde o nebezpečný krok.

 

“Popravdě řečeno, touto otázkou jsem se příliš nezabýval, takže k tomu vyhraněný názor nemám. Jsem ale skeptický vůči veškerým snahám nás převychovávat,” konstatoval čestný předseda TOP 09 a poslanec Karel Schwarzenberg.

 

Proti ratifikaci dokumentu se jednoznačně staví šéf SPD a místopředseda Sněmovny Tomio Okamura. “Hnutí SPD je proti přijetí Istanbulské úmluvy. Týrání žen ošetřují dostatečně české zákony. A ostatní ideologické nesmysly diktované ze zahraničí nepotřebujeme,” míní.

 

“Jsem proti ratifikaci Istanbulské úmluvy (IS), a to ze dvou důvodů. Za prvé, je zbytečná, protože české zákony už dnes dostatečně umožňují, aby bylo trestáno násilí vůči ženám i násilí domácí. A za druhé, zavádí do práva genderovou ideologii. Nechci, aby nám tu cizí soudy rozhodovaly, zda je v pořádku velikonoční pomlázka. A nechci, aby s odvoláním na IS nutily různé organizace učit naše děti nesmysly typu, že penis je sociální konstrukt,” uvedl pro PL europoslanec ODS Alexandr Vondra.

 

V argumentaci proti kontroverznímu dokumentu šel ještě dál poslanec Jaroslav Foldyna. “Istanbulská úmluva je srovnatelná do jisté míry s Norimberskými zákony, které v některých ohledech svojí zrůdností a rafinovaností dokonce předčí. Jde zatím o nejpromyšlenější a nejnenávistnější útok proti Evropě, Evropanům a celé západní civilizaci v dějinách, a to, že pochází z dílny unijní byrokraticko-aktivistické oligarchie, jen ukazuje, co se z EU bohužel stalo za spolek. Krok Polska je důkazem, že si Poláci zachovali pud sebezáchovy. Měli bychom následovat jejich příkladu a Istanbulskou smlouvu, i s jejími autory, poslat k čertu,” má jasno Foldyna.

 

Parlamentní listy, výňatek z článku, název článku upraven ČNL

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář