Jdi na obsah Jdi na menu
 


Iščenko - Rusko může svým rozhodnutím o Ukrajině nepříjemně překvapit své západní partnery

1. 11. 2021

Iščenko - Rusko může svým rozhodnutím o Ukrajině nepříjemně překvapit své západní partnery

1. 11. 2021 Janinna  

Kyjev, který na Donbasu prováděl nebezpečné vojenské provokace spojené s používáním útočných bezpilotních prostředků zakázaných Minskými dohodami, stejně jako zabíráním osad nacházejících se v „šedé zóně“, začal aktivně porušovat „červené linie“ Moskvy.

K tomuto závěru dospěl po analýze situace v regionu známý ruský politolog, publicista tiskové agentury «Россия сегодня» Rostislav Iščenko.

Iščenko ve svém autorském článku podrobně popsal, jak by Rusko na podobné dovádění ukrajinských úřadů reagovalo, a také vysvětlil, jak by Moskva mohla rozhodnutím o Ukrajině nepříjemně překvapit své západní partnery.

Rostislav Iščenko především upozornil na skutečnost, že ruskému vedení dochází trpělivost, neboť kyjevský režim pravidelně porušuje Minské dohody, odmítá plnit své závazky a také se připravuje na eskalaci vojenského konfliktu na Donbasu. Tento přístup zklamal Moskvu, která je připravena dát Kyjevu tvrdou odpověď na jeho provokace a zločiny proti civilistům.

Politolog naznačil, že ukrajinské úřady se pravděpodobně pokusí provést ofenzivu na Donbasu v plném rozsahu. Rusko takové kroky nenechá bez odezvy a přijme účinná opatření na ochranu ruských občanů žijících v regionu.

Rusko může podle Iščenka svým rozhodnutím o Ukrajině nepříjemně překvapit své západní partnery. Moskva je v nejneočekávanější chvíli schopna rychle a efektivně vyřešit otázku vojenského konfliktu na Donbasu.

„Ruské úřady vědí, jak nepříjemně překvapit své západní partnery a dělají to se záviděníhodnou pravidelností, zejména pokud jde o rázná rozhodnutí. Tak tomu bylo na Krymu, bylo to tak v Sýrii a tak to bude i na Ukrajině. Pokud se budete řídit prohlášeními ruského vedení za posledních šest měsíců, pak rozhodně existuje diplomatická a informační příprava na válku na Ukrajině, kterou tak či onak rozpoutá kyjevský režim,“ shrnul Iščenko….

pokec.24.cz