Jdi na obsah Jdi na menu
 


gor Korotčenko - Čečenské speciální jednotky vstoupí na Ukrajinu, projdou jak nůž máslem

28. 12. 2021

Igor Korotčenko - Čečenské speciální jednotky vstoupí na Ukrajinu, projdou jak nůž máslem

27. 12. 2021 Janinna  

Vojenský expert Igor Korotčenko komentoval slova Ramzana Kadyrova. Poznamenal, že varování šéfa Čečenska není prázdnou frází: „Kadyrovovy speciální jednotky vstoupí na Ukrajinu.“

Šéfredaktor časopisu Národní obrana tedy komentoval prohlášení šéfa Čečenska Ramzana Kadyrova, který řekl, že „Putinova pěchota“ je připravena anektovat Ukrajinu, pokud obdrží takový rozkaz od nejvyššího velitele.

Vojenský expert se domnívá, že Ukrajinci by neměli podceňovat závažnost tohoto varování.

Kyjev by měl brát vážně slova hlavy Čečenska Ramzana Kadyrova o jeho postoji k připojení Ukrajiny k Rusku, radil vojenský expert Igor Korotčenko úřadům země 27. prosince ve vysílání pořadu «60 минут» na televizním kanálu «Россия 1».

„Chtěl bych Kyjevu doporučit, aby bral vážně slova šéfa Čečenska Ramzana Kadyrova. Pokud se něco stane, pokud Zelenskij udělá fatální chybu, Kadyrovovy speciální jednotky vstoupí na Ukrajinu jako nůž máslem. Kadyrovova slova nejsou chvástání, ale slova seriózního muže. Ukrajinská armáda nevydrží déle než jeden den,“ řekl Korotčenko.

Jak uvedl EADaily, Ramzan Kadyrov během tiskové konference 26. prosince řekl, že pokud prezident Volodymyr Zelenskij nezmění svou politiku vůči Rusku, pak Ukrajina „by měla být připojena k naší zemi“. 

Varoval Ukrajinu před umístěním vojenských základen NATO na jejím území. 

Kadyrov řekl, že Rusko to nedovolí a bude na takovou hrozbu tvrdě reagovat a jeho pěchota – čečenské speciální jednotky – „jsou připraveny odjet a splnit rozkaz, absolutně bez problémů.“

pokec24.cz