Jdi na obsah Jdi na menu
 


Figaro - Francie již dávno ztratila kontrolu nad migrační politikou

31. 10. 2020

Figaro - Francie již dávno ztratila kontrolu nad migrační politikou

Kvůli příliš velkorysé migrační politice jsou hlavními příjemci sociální pomoci ve Francii cizinci, napsal publicista Le Figaro Éric Zemmour.

Po masakru v Nice

31. října 2020 - 10:10

 

Podle autora země již dlouho přestala kontrolovat toky migrantů přicházejících do země a dává právo na život ve Francii každému, kdo o to požádá. Výsledkem je, že Francouzi jsou na straně poražených a je jim odepřeno právo na obranu své bezpečnosti a identity, uvedl novinář.


„Francie se díky své velkorysosti vždycky stává hlupákem“ - tato fráze Chateaubriana, podle novináře Le Figaro Erica Zemmoura, mu nemohla nepřijít na mysl, když uvažoval o „kriminální cestě“ islamisty, který sťal učitele v Conflans-Saint-Honorine. Jak autor připomíná, mladému žadateli o azyl bylo francouzské orgány původně odepřeno z údajného pronásledování, ale prostřednictvím odvolání právníků „velkoryse placených Francouzskou republikou“ u Národního azylového soudu mu bylo uděleno desetileté povolení k pobytu. „V každém případě, protože nedeportujeme téměř nikoho, komu byl odepřen azyl, nebylo třeba se obávat," poznamenal autor.

 

Le Monde: Francie evropským lídrem v počtu žadatelů o azyl!

 

Lze si představit, co od té doby pršelo na hlavy rodinných příslušníků mladého migranta, tvrdí novinář: sociální platby, příspěvky na bydlení, přednostní podmínky pro získání sociálního bydlení, bezplatné cestování ve veřejné dopravě, učební pomůcky.

„Francouzský stroj sociální pomoci má vášeň pro cizince obecně a zejména pro žadatele o azyl,“ uvedl Zemmour. Zároveň jsou jí nezletilí nejdražší - nezáleží na tom, zda skuteční nebo falešní. Studie soudce Charlese Pratse zjistila, že 43% příjemců rodinných a bytových příspěvků ve Francii se narodilo v zahraničí. Podle kontrolního úřadu se 50% příjemců důchodů ve Francii narodilo také v zahraničí.

Podle Zemmoura Francie již dávno přestala samostatně spravovat svou migrační politiku a přenesla ji na samotné migranty: děti, příbuzné, manželky, manžely, bratrance, studenty, žadatele o azyl - seznam těch, které Francie přijímá, je nekonečný. Jak novinář zdůraznil, stávají se „bezedným rezervoárem práce pro „ vítěze globalizace“, kteří žijí v metropolitních oblastech a mají k dispozici obchodníky, chůvy, kuchaře, taxikáře a dokonce i dodavatele drog.

 

Podle názoru autora se však otázka postojů k migraci stala politickou, téměř filozofickou: „Francouzský univerzalismus, dědic křesťanství a zdravého rozumu, Pascala a Descarta, se zbláznil: popírá jakoukoli identitu, jakékoli kořeny: od nynějška není člověk ničím jiným než odtržená od země bytost, jednoduchý homo economicus bez kořenů a kultury. “V této logice se každý může stát Francouzem a má právo žít ve Francii a každý, kdo je proti, je rasistický a islamofobní.

„Sentimentalismus a filantropie se spojily, aby zničily Francii," poukázal Zemmour. „Náboženství lidských práv“ se obrací proti právům francouzského lidu na zachování bezpečnosti a ochranu jejich identity a civilizace. Vláda zákona se obrací proti právům státu. Svrchovanost Evropy, tak drahá Emmanuelovi Macronovi, je proti svrchovanosti Francie. „Pokaždé v historii naší země, když se vkládají city do politiky, ztrácí svou svobodu, svrchovanost. I svoji duši,“ uzavřel pozorovatel.

(kou, prvnizpravy.cz, lefigaro.fr, foto: arch.)

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář