Jdi na obsah Jdi na menu
 


Exporadce šéfa Pentagonu - Rusko není Irák, je zbytečné ho zastrašovat

21. 3. 2022

Exporadce šéfa Pentagonu - Rusko není Irák, je zbytečné ho zastrašovat

Rusko není zemí, která by se dala neustále zastrašovat jakýmikoli prostředky. Americké úřady dělají velkou chybu, když pokračují ve své nepřátelské rétorice vůči Moskvě

Douglas McGregor, plukovník ve výslužbě

20. března 2022 - 04:20

 

Na kanálu Fox News to 19. března uvedl bývalý poradce ministra obrany USA, plukovník ve výslužbě Douglas McGregor .

 

„Je tu další problém: lidé si spletli, mluvím o lidech ve Washingtonu, spletli si Rusko s Irákem. Ale Rusko není Irák! Toto není země, která se dá zastrašit, jak chcete. A to se nám jasně ukázalo, “uvedl voják.

 

Podle plukovníka by vedení USA mělo posílit bezpečnost ve své zemi, a ne se o to pokoušet na Ukrajině, dodávat tam obrovské množství zbraní.

 

Poznamenal, že sankce Washingtonu v situaci s Ruskem nepodpořilo mnoho předních zemí světa, včetně Indie, Číny, Německa a Japonska.

 

McGregor také zdůraznil, že v tomto ohledu hrozí „dedolarizace“ mezinárodního finančního systému, což vážně ovlivní pozici Spojených států.

 

Podle McGregora si v poslední době i v amerických mocenských kuloárech začíná, byť neochotně, uvědomovat nesmyslnost tlaku na Rusko.

 

Mluví o příměří, které je na vzestupu, dokonce i ministr zahraničí Anthony Blinken naznačil možnou dohodu mezi Moskvou a Kyjevem. Tyto dohody by ale měly mimo jiné znamenat, že Spojené státy přestanou používat Ukrajinu „jako beranidlo proti Rusku“.

 

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov řekl, „že Spojené státy svými činy komplikují proces jednání mezi Moskvou a Kyjevem a neumožňují ukrajinské straně ani minimální ústupky“.

(rp,prvnizpravy.cz,foxnews,foto:arch.)