Jdi na obsah Jdi na menu
 


Evropská unie nařizuje Řecku, že musí migrantům umožnit, aby si nárokovali azyl

23. 3. 2020

Evropská unie nařizuje Řecku, že musí migrantům umožnit, aby si nárokovali azyl

Autor: odjinud | Publikováno: 23.3.2020  

 

Evropská unie řekla, že řecká vláda musí migrantům umožnit, aby žádali o azyl, a to i přes všechny ty řečičky o tom, jak podporují jejich úsilí zabránit turecké vládě zařídit záplavu Řecka migrační vlnou.

 

Euro-komisařka pro domácí záležitosti Ylvy Johansson trvá na tom, že: „Všichni lidé v Evropské unii mají právo žádat o azyl. Tak je to ve smlouvě, takové je mezinárodní právo. A to my nijak suspendovat nemůžeme.“

 

Poté, co turecký islamistický prezident Recep Tayyip Erdogan oznámil, že migranti dostanou volnost přejít z jeho země do Evropy, suspendovalo Řecko automatické právo na podání žádosti a na azylové řízení, aby pohraničním silám umožnilo vracet ilegály zpět a zabránili tak migrační záplavě ve stylu roku 2015.

 

EU typicky členským státům takovou svévoli nedovoluje, že by se o takových otázkách rozhodovaly samy, ale řecký ministerský předseda Kyriákos Mitsotákis tvrdí, že vyvolal jen málo známou nouzovou klauzuli ve smlouvách EU, která mu takový krok umožňuje, kdy ovšem toto tvrzení všichni proti-hraniční hráči zpochybňují a teď se k nim přidává už i EU samotná.

 

„Prodiskutujeme, co opravdu dělají, oni ale musí těm lidem umožnit, aby o azyl žádali,“ řekl v komentáři, o kterém referuje Guardian, další pokrokový komisař Johansson ze Švédska, konkrétně ze Sociálně demokratické strany v této zemi.

 

Breitbart London@BreitbartLondon

 

WATCH: EU-funded Turkish Armoured Vehicle Rips Down Greek Border Fence https://www.breitbart.com/europe/2020/03/10/watch-eu-funded-turkish-armoured-vehicle-rips-down-greek-border-fence/ …

Euportal.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář