Jdi na obsah Jdi na menu
 


Eritrejec, který v Německu strčil před vlak dítě, se omluvil. Vězení se vyhne

19. 8. 2020

Eritrejec, který v Německu strčil před vlak dítě, se omluvil. Vězení se vyhne

Dnes 17:03 – Berlín

ČTK, novinky.cz

 

Eritrejec, který loni strčil ženu s dítětem na hlavním nádraží ve Frankfurtu nad Mohanem před přijíždějící vlak, se ve středu za čin omluvil. Učinil tak na úvod procesu, který rozhoduje o jeho nuceném umístění na psychiatrii. Prohlášení s vyjádřením lítosti přečetl jeho právník. Ženě se podařilo před přijíždějícím rychlovlakem ICE uniknout, osmiletý hoch zemřel.

 

„Je mi to nesmírně líto," citoval svého klienta Eritrejcův právní zástupce. Chlapcův otec omluvu odmítl. „Můj klient tuto omluvu nepřijme, neboť neexistuje žádná omluva pro to, co se stalo," řekl mužův právník.

 

Eritrejec není podle předběžného psychiatrického posudku kvůli duševní nemoci trestně odpovědný, proto nebyl obžalován. Prokuratura se ale snaží dosáhnout jeho dlouhodobého umístění v psychiatrickém zařízení, protože jej pokládá za nebezpečného.

 

Příklad vzorné integrace

Muž, který žil od roku 2006 ve Švýcarsku, kde o pět let později získal trvalý pobyt, se vedle matky se synem pokusil shodit do kolejiště ještě 78letou ženu. Po činu utekl, ale svědci ho pronásledovali, takže ho následně policie mohla zadržet.

 

Až do roku 2019 byl považován za příklad úspěšné integrace, poté ale u něj nastal náhlý obrat chování, který byl přičítán duševní chorobě. Kvůli psychickým problémům byl už před útokem v péči lékařů.

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář