Jdi na obsah Jdi na menu
 


Erik Best - Taky si myslíte, že Kantar s Moravcem falšují průzkumy?

27. 3. 2021

Erik Best - Taky si myslíte, že Kantar s Moravcem falšují průzkumy?

Vondra si evidentně myslí, že Moravec s Kantarem falšují volební průzkumy ve prospěch pirátů. Zdaleka není jediný, kdo má pochybnosti, píše na facebooku Erik Best.

Erik Best, americký publicista

27. března 2021 - 09:01

 

A co se také objevilo v dikusi?

 

  • Kantar zatím netrefil ani jedny volby. Běžně míří s rozptylem 5-10% a vždy účelově. Pokud schválně někomu dají pod 5%, tak ho pak běžně nezvou ani na předvolební debaty. Takhle típli Robejška a teď tak típli komunisty a trikaře.
  • Ono se stačí v klidu zamyslit. Piráti měli v posledních parlamentních volbách necelých 11 %, STAN cca 5 %. Řekněme, a to nadsadím, že strop Pirátů je tak 15 %. STAN na víc než těch 5 % nemá. Pokud se ale tyto dva subjekty spojily, nelze automaticky sčítat i jejich procenta hlasů od voličů. Někoho to spojenectví určitě od volby odradí. Hlavně pro některé rádoby levicovější voliče Pirátů bude STAN zásadní problém. Proto si myslím, že tato koalice má strop někde na 15-17 %, a víc nemá, kde brát. Slepenci pod Fialou potom dávám tak maximálně 12 %, a spíše se domnívám, že bude mít mnohem méně. A to bude hodně záležet na celkové situaci v zemi v době voleb.
  • tak i já myslím, ze to nakonec dobře dopadne a Bartoš bude premiérem
  • apage satanas
  • Oni nic nefalšují, oni jen kladou ty správné otázky. Těm nejlepším z nás je přece třeba pomocí
  • A vláda s premiérem Bartošem a ministry Rakušanem, Fialou, Pekarovou a Jurečkou by byla vláda snů. Těch černých
  • Zdá se, že pochybuje i "věčný poslanec" M. Benda.
  • Mnohem horší je, když se zfalšují volby. Jako se to stalo v kolébce demokracie. V Americe. Jsem přesvědčený, že u nás - ti stejný lidé jako v Americe - na tom také pracují. Už teď. Připravují podmínky. Na zfalšování voleb!

 

(rp,prvnizpravy.cz,fb,foto:arch.)

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář