Jdi na obsah Jdi na menu
 


Drang nach Osten a sídelní území tzv sudetských Němců u nás

18. 7. 2021

Drang nach Osten a sídelní území tzv sudetských Němců u nás

 

Jak sídelní území tzv. sudetských Němců v Čechách, na Moravě a v „sudetském“ Slezsku vznikalo v průběhu staletí vidíme z mapy Drang nach Osten.

Zatímco v dnešním středním a ve východním Německu původní slovanští obyvatelé již dávno byli, kromě Lužických Srbů, vyhubeni nebo zgermanizováni, my, Češi, dále existujeme, a to přes dlouhodobé úsilí zeslabit naši státnost a naše národní cítění.

 

Dopracovali jsme to však až tak daleko, že „čeští“ sudetomilové, mezi něž patří i pan Daniel Herman, Pavel Bělobrádek a mnozí další, se zabývají plány na státoprávní změny, které by nás dovedly až k transformaci našeho státu v zemi, jež by měla pouze omezenou, fragmentární, svrchovanost. Obnovená dunajská monarchie, rozšířená o jižní Německo, zejména Bavorsko, by měla být silným srdcem Evropské unie. Svou roli by v ní chtěli hrát sudeti a dokonce i my, Češi. Landsmani v ruku v ruce s přáteli  „sudetoněmecké věci“ k tomu postupně pracují. Již se dokonce mluví o tom, že příští sjezd SL by se mohl do tří let konat na území České publiky. Určité podmínky pro toto sjezdové hostování připravil i „Táborský manifest“. Když se ruka sudetská a sudetofilní spojí, nestačíme se divit. Dosud  nevíme, kdo byl autorem tohoto celkem velmi podařeného díla, skrývajícího v sobě však Trójského koně.

 

Ale zpět k mapě Drang nach Osten. Pozorně si ji s přihlédnutím k její legendě prostudujte a řada věcí vám bude jasnější.

ČNL