Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dopad ruského hyperzvukového Zirkonu - Jako úder blesku!

4. 3. 2020

Dopad ruského hyperzvukového Zirkonu - Jako úder blesku!

 

Publikace Naval News ocenila informace, které se objevily o prvních námořních zkouškách nejnovější ruské hypersonické rakety „Zirkon“.

Snímek testu střely "Zirkon"

4. března 2020 - 10:10

 

Naval News připomíná, že v lednu 2020 byl zahájen raketový test fregatou „Admirál Gorškov“ v Barentsově moři. Střela letěla přes 500 kilometrů k cíli na severním Uralu.

 

Publikace uvádí, že „Admirál Gorškov" byl od počátku vybrán pro námořní zkoušky „Zirkonu". Tato loď je také vyzbrojena raketami „Kalibr“ a „Onyx“ a její univerzální vertikální nosné zařízení lze použít ke vypuštění hypersonických raket. Každá raketa však musí projít určitým zkušebním cyklem. Zirkon se proto začal testovat už dříve.

 

„Úspěšné zkušební vypuštění „Zirkonu“ bylo provedeno z pobřežní platformy v prosinci 2018. Dokonce i Američané uznali tuto skutečnost a rychlost Mach 8, kterou nemůže vyvinout žádná jiná raketa na světě," uvádí se v publikaci.

 

Putin: Chceme zajistit, aby jiné ani nenapadlo zaútočit na Rusko!

Rusko: Na řídící centra USA se pak snese 40 raket „Zirkon“!

 

Byl to úspěšný zkušební start, který nám umožnil přejít na námořní zkoušky. Po „Admirálu Gorškovi“  budou pravděpodobně následovat ponorky. Američané tvrdí, že by se to mohlo stát v roce 2020, píše Naval News.

 

Portál poznamenal, že zatím nejsou k dispozici žádné obrázky tajné ruské rakety. Její povrch by mezitím umožnil posoudit některé bojové vlastnosti této zbraně.

 

„Drahá hypersonická raketa musí mít vynikající bojovou účinnost. Žádný raketový štít ji nemůže zachytit a její úder bude jako blesk. Jinými slovy, země s takovou vojenskou technologií může mít významnou vojensko-politickou výhodu,“ shrnuje autor článku.

 

(kou, prvnizpravy.cz, navalnews.com, foto: arch.)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář