Jdi na obsah Jdi na menu
 


Diskusní klub Valdaj… Na vašem pohřbu- Putin tvrdě reagoval na nepřátele Ruska

23. 10. 2020
Diskusní klub Valdaj… Na vašem pohřbu- Putin tvrdě reagoval na nepřátele Ruska
(VIDEO)
23. 10. 2020 Janinna
Putin na fórum „Valdaj-2020“ řekl Západu o jediném ruském strachu.
22. října hovořil ruský prezident Vladimir Putin prostřednictvím videokonference na 17. výročním zasedání Mezinárodního diskusního klubu Valdaj. Jeho projev trval pouhých 35 minut, ale odpovědi ruského vůdce na otázky účastníků trvaly více než dvě hodiny.
Ruský prezident se domnívá, že současný svět by se měl konsolidovat a začít bojovat se skutečnými, nikoli fiktivními problémy. Rusko je na to připraveno a vyzývá všechny ostatní státy, aby tak učinily. Pokud však nepřijde pozitivní reakce na tyto výzvy, pak Moskva přijme vhodná rozhodnutí, aby zaručila bezpečnost Ruské federace proti vnějším i vyvolaným vnitřním hrozbám.
„Skutečnou demokracii a občanskou společnost nelze dovážet. Nemohou být produktem aktivit zahraničních „příznivců“, i když prý chtějí to nejlepší. Teoreticky je to pravděpodobně možné, ale upřímně řečeno, s takovou věcí jsem se, upřímně, nikdy nesetkal a opravdu tomu nevěřím“.
To znamená, že se to v Rusku nikdy nestane.
– Vidíme, – řekl pan Putin, – jak fungují takové importované modely demokracie. Je to jen skořápka, fikce, zpravidla fikce bez vnitřního obsahu, dokonce jako zdání suverenity. Lidé, kde se takové schéma zavádí, se na nic opravdu neptají. A příslušní vůdci nejsou nic jiného než vazalové. A za vazala, jak víte, o všem rozhoduje pán“.
Ani zde nebyly žádné iluze: za 20 let se názory Vladimira Putina nezměnily.
Mezitím projev Vladimíra Putina nabral na obrátkách a občas se začal podobat, nebojím se tohoto slova, tomu mnichovskému:
– Poválečný světový řád ve skutečnosti vytvořily tři vítězné mocnosti: Sovětský svaz, USA, Velká Británie. SSSR neexistuje a Rusko se někdo pokouší úplně odepsat …
Vladimir Putin tvrdě odpověděl zemím, které čekají na „rozložení Ruska“.
„Posílením naší země, při pohledu na to, co se děje ve světě, v jiných zemích, chci říci těm, kteří stále ještě čekají na postupné slábnutí Ruska: v tomto případě nás znepokojuje pouze jedno – jak na vašich pohřbech neprochladnout,“ řekl prezident.
Hlava ruského státu zdůraznila, že Rusko se vyrovná s uvalenými sankcemi.
„Již jsme apelovali i z platformy OSN, alespoň z humanitárního hlediska, alespoň na chvíli zrušit všechna omezení v ekonomice a v humanitární sféře. Teď tím vůbec nemyslím sankce proti Rusku – Bůh s nimi, my se s tím vyrovnáme,“ řekl.
Ruský prezident zároveň vyzval ostatní země, aby s ohledem na pandemii COVID-19 byly upřímnější v mezistátních vztazích a upustily od politiky dvojího standardu.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář