Jdi na obsah Jdi na menu
 


Diplomatický marš. Zasláním svých zástupců do soudní síně Západ demonstroval své pokusy ovládnout Rusko

3. 2. 2021

Diplomatický marš. Zasláním svých zástupců do soudní síně Západ demonstroval své pokusy ovládnout Rusko

2. 2. 2021 Janinna  

 

Soud hlavního města RF na úterním zasedání vyhověl návrhu moskevského oddělení Federální vězeňské služby, kterým zrušil podmíněný trest Navalného a nahradil ho trestem 3,5 let v kolonii obecného režimu.

 

Podle rozhodnutí soudu byl Navaľnému počítán i termín strávený v domácím vězení během vyšetřování v roce 2014. Podle jeho právníka ve skutečnosti bloger v kolonii stráví zhruba 2 roky a 8 měsíců.

 

Pokud tedy rozhodnutí vstoupí v platnost, bude propuštěn v říjnu 2023.

 

Na zasedání moskevského městského soudu s Alexejem Navalným přišlo asi 20 zástupců zahraničních ambasád, včetně USA, Bulharska, Polska, Lotyšska, Rakouska, Švýcarska,…

 

Mluvčí ministerstva zahraničí Maria Zacharova uvedla, že přítomnost zahraničních diplomatů na procesu v případě ruského občana Navaľného je zásahem do vnitřních záležitostí země.

 

Zacharova rovněž uvedla, že Rusko bude reagovat na každý případ zasahování zahraničních diplomatů v Moskvě do vnitřních záležitostí v souvislosti s procesem s blogerem.

 

Neúspěšné pokusy kolektivního Západu ovládnout Putinovo Rusko stejným způsobem, jakým se mu podařilo ovládnout Rusko Jeľcinovo, a před tím – SSSR během období Gorbačovovy zrady, se nezastavily po dobu 20 let. Projevovaly se různými formami, od jemných kuloárních náznaků, a poté i hrozeb, o čemž kdysi s ​​neskrývaným úžasem mluvila Maria Zacharova, až po tvrdé ekonomické a politické sankce, … všechno už proběhlo, ale kolektivní demonstrace Západu s požadavky poslušnosti – tak to dosud nebylo.

 

Kolektivní Západ se dnes objevil v celém hejnu u ruského soudu, aby od ruského soudu a od celého Ruska – od jeho národa – požadoval, aby poslouchal jeho přání a začal dělat to, co od nich Západ chce.

Přesně tak: aby okamžitě vyvěsili bílou vlajku, položili klíče od Ruska na podnos a uklonili se: tady, vezměte všechno…

 

Diplomaté se tedy vrhli do diplomatické akce: šlapou po chodbách moskevského městského soudu, požadují simultánní překlad, a co je nejdůležitější – svobodu pro svého agenta Alexeje Navalného.

 

Starikov vysvětlil, jak by měl Navaľnyj zaplatit za podporu diplomatů.

 

Jak by se měla přítomnost velvyslanců na soudním jednání případu Navalného vykládat, co stojí za podporou Evropské unie a Spojených států a zda Rusko také může stejným způsobem bránit „Vikingy“, kteří zaútočili na Kapitol, uvedl Nikolaj Starikov

„Příchod velvyslanců téměř všech zemí EU, Spojených států, tedy představitelů demokracie, k soudu s Navalným vypadá velmi divně. Na jedné straně se jedná o pokus o nátlak. Na druhou stranu je to jakýsi diplomatický pokrok pro postavu, za kterou stojí celý kolektivní Západ,“ vyjádřil se Nikolaj Starikov.

 

Podle experta západní politici nedělají nic pro nic za nic.

 

„Celý západní tisk a diplomacie se snaží vyvinout tlak na Rusko a změnit verdikt proti Navalnému. Současně s touto diplomatickou podporou přichází informace, že na účet Navalného přišlo 200 bitcoinů. To je 540 milionů rublů. To znamená, že je poskytována diplomatická, mediální a finanční podpora,“ uvedl Starikov.

 

Zdůraznil, že Alexej Navalnyj je naprosto západním projektem.

 

    „Proto hlavní otázka, kterou si musíme položit, zní: co Navaľnyj slíbil Západu, čím to všechno oplatí? jak to všechno vyřeší? Zdá se mi, že tady to není jako Krym, tady ani Kurily nestačí. Mluvíme o něčem velmi nebezpečném pro náš stát,“ uvedl řečník.

 

Spisovatel také uvedl, zda Rusko může podpořit „Vikingy“, kteří se podíleli na útoku na Kapitol. Připomínáme, že americká prokuratura vznesla obvinění proti mladému muži, který během nepokojů ve Washingtonu vtrhl do budovy amerického Kongresu v kožešinové čepici s rohy a kopím a stal se známým jako „Viking“.

 

„Možná by Rusko mělo podporovat účastníka útoků na Kapitol. Samozřejmě můžeme požadovat jeho propuštění. Až na to, že pro zahraniční politiku Ruské federace to nepřinese absolutně nic.

Rozdíl mezi naší situací a tou západní je však v tom, že my jsme viděli „Vikinga“ na obrazovce, nepracovali jsme s ním, nepřenášeli mu bitcoiny, nedávali mu úkoly, naši zpravodajci se s ním nesetkali.

 

Ale oni spolupracovali s Navalným, trénovali ho, financovali, stanovovali cíle, přiměli ho postavit se proti svému státu, Maria Pevčich mu přinesla hotové texty na flash disku z Londýna. Nakreslili Navalnému obrázek, že bude největším politikem,“ vysvětlil Starikov.

 

Podle experta práce s Navalnym nezačala dnes. Dnes je to jen další etapa, kdy Západ brání svůj projekt, do kterého bylo investováno obrovské množství peněz, úsilí a podobně.

 

Rusko takové projekty nemá, zdůraznil.

 

FAN dříve informovala, že ruské ministerstvo zahraničních věcí zveřejnilo důvody přítomnosti zahraničních diplomatů u soudu s Navalným. Zasláním svých zástupců do soudní síně Západ demonstroval své pokusy ovládnout Rusko. Zacharova konstatovala, že diplomaté jsou znepokojeni osudem mnohamilionových zdrojů vynaložených a zaměřených na nelegální aktivity v Ruské federaci.

 

Mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharova na svém Facebooku připomněla, že diplomaté tradičně podporují  své občany před zahraničními soudy. To znamená, že celému ruskému národu bylo jasně sděleno, koho je Navalnyj ve skutečnosti občanem.

 

Má nemovitosti v zahraničí, bitcoiny od západních obyvatel padají do jeho „peněženky“ v milionech dolarů.

 

Je to prostě sen mít takového člověka v křesle ruského prezidenta!

 

Ve skutečnosti je to skvělé! Všechno do sebe zapadlo. Rusku dlouho chyběla tak jasná definice:

… tady jsou naši vlastní, a tady jsou cizí lidé, a tady, v záloze, jsou zrádci, kteří se chtějí vzdát Ruska.

 

Od dnešního dne všichni, kdo podporují Alexeje Navalného, ​​podporují zrádce vlasti a ty, kteří chtějí dostat Rusko pod vnější kontrolu Západu…. s úplným následným zničením.

 

A postoj k takovým „Navalného bojovníkům za svobodu“ by měl být stejný jako postoj k zrádcům, kteří během války přešli na stranu nepřítele.

 

https://bit.ly/3pE4VHw

https://bit.ly/39H0TIP

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář