Jdi na obsah Jdi na menu
 


Další skandál máme na světě. Jak dlouho tohle ještě budeme trpět?

22. 7. 2022

Další skandál máme na světě. Jak dlouho tohle ještě budeme trpět?

22. 7. 2022 josh-xy  

JINDŘICH RAJCHL

Média nám včera s velkou pompou sdělila, že zablokování tzv. proruských webů bylo podle soudu v pořádku. Že prý stanovisko vlády bylo pouze doporučením (zajímavé je, že seznam zablokovaných webů přesně odpovídal seznamu v onom doporučení) a že prý blokování webů „nejde proti svobodě slova a práva na informace. Soudce Štěpán Výborný k tomu doplnil, že: „I při vědomí zaručení práva na přijímání informací, jakožto odrazu svobody projevu, nelze dovodit veřejné subjektivní právo jednotlivce na přijímání informací z konkrétní internetové stránky.“

Coby právník, advokát a bojovník za svobodu slova považuji tento výrok za naprosto šílený. Z jeho logiky plyne, že lze prostě a jednoduše zablokovat všechny weby, s jejichž obsahem nebude vláda souhlasit, a tudíž správci domén jejich zablokování „doporučí“.

Co je ale ještě skandálnější, je z mého pohledu fakt, že výše jmenovaný soudce Štěpán Výborný, jenž toto rozhodnutí ve vysoce politicky exponované věci rozhodoval, je bratrem Marka Výborného, jenž je v současné době předsedou poslaneckého klubu KDU-ČSL!!!!

Nezlobte se, ale jestli tohle není podjatost, tak už fakt nevím, co by se za ni mělo považovat.

Přece o věci, která se zásadně týká vlády, nemůže rozhodovat soudce, jenž je bratrem vysoce postaveného funkcionáře jedné ze stran, jež je součástí vládní koalice!

To už je naprostá rezignace na nezávislost justice v této zemi.

Pojďme s tím už konečně něco udělat!

V pondělí jsem psal, že chci 3.9. zaplnit Václavák až po Můstek. Po tomhle fiasku pevně doufám, že poslední člověk bude stát až na Staromáku.

Přijďte všichni – ať už se nám konečně přestanou smát do očí.

Jindřich Rajchl