Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dalo se očekávat, Gazprom nemůže zaručit provoz Nord Stream 1

14. 7. 2022

Dalo se očekávat, Gazprom nemůže zaručit provoz Nord Stream 1

To je střelba do  „vlastní branky," co vybudovali západní stratégové, kam se vejdou celá města.

Ilustrační foto

14. července 2022 - 09:01

 

Ostatně, proč by měl Putin dobrovolně rozdávat své trumfy válečnému nepříteli poté, co se ho pokusily vydírat mnoha sankčními opatřeními a krádežemi?

 

Ruská energetická společnost Gazprom nemůže garantovat pokračování provozu plynovodu Nord Stream 1. Společnost to oznámila ve středu odpoledne. Společnost uvedla: „Gazprom nemá žádné dokumenty od společnosti Siemens, které potvrzují přijetí plynové turbíny od kanadské společnosti Portovaya CS z Kanady, kde v současné době turbína prošla  opravami.“

 

„Za těchto okolností se zdá nemožné objektivně zhodnotit další vývoj týkající se provozu s turbínou od Portovaya CS, což je zařízení kritického významu pro plynovod Nord Stream,“ uvedla společnost Gazprom.

 

Kanada a Německo obchází sankce: Dodají turbínu pro Gazprom

 

„To zůstává napínavé. Zda semafor (německá koaliční vláda) bude pokračovat v tvrdohlavosti nebo se připlazí do Moskvy,  je to stále otevřená otázka. Jedinou zárukou je, že západní ekonomika a infrastruktura, které už beztak kolabovaly, se brzy konečně zhroutí. A pak se znovu ptáme: kdo vyhrál válku?,“ končí článek na německém webu Jouwatch.

 

(rp,prvnizpravy.cz,jouwatch,foto:arch.)