Jdi na obsah Jdi na menu
 


Čtěte, protestujte!

10. 2. 2022

Čtěte, protestujte!

Naše děti o vyhnání hraničářů z jejich domovů v českém pohraničí v době předmnichovské a pomnichovské v r. 1938 ze školní výuky zřejmě velmi málo ví. A nyní jim o přesídlení německého obyvatelstva z Československa budou vyprávět dva tzv. sudetští Němci. Proč? Je to proti zdravému rozumu! Nejdříve by naše děti měly být poučeny o tomto tématu ve škole, nejlépe v besedě s českými hraničáři, kteří vyhnáni ze svých domovů sami zažili. Ale má to být jinak! Kdo toto setkání vymyslel, kdo to financuje, jaké cíle tím sleduje?

„V prostorách Divadla na Jezerce přivítá Divadelní kroužek Paměti národa zástupce „sudetských Němců, kteří zažili na vlastní kůži odsun z poválečných Sudet do Německa a Rakouska”.

„Hlavním tématem patnácti (!) setkání jsou vzpomínky dvou rodin, které žily na území Československa ještě před druhou světovou válkou.“

Diskuse se sudetskými Němci v Divadelním kroužku je určena dětem od 10 do 14 let, které věci vnímají citově, impulzivně, bez znalosti událostí, které určovaly osudy celých národů, osudy statisíců rodin českých, německých, polských, francouzských, ruských.“

Výňatky jsou z článku „Paměť národa, nebo paměť sudetských Němců?“. Autorem textu je prof. Mojmír Grygar. Celý jeho článek jsme včera večer vyvěsili na našem FB.

Přečtěte si článek, prosíme, ještě jednou, než budete na něj reagovat. Děkujeme moc.

ČNL