Jdi na obsah Jdi na menu
 


Co tak, pánové, místo weby dezinformační říkat weby jinonázorové?

15. 3. 2022

Co tak, pánové, místo weby dezinformační říkat weby jinonázorové?

14.3.2022 12:05

Nebylo by to poctivější? Vždyť váš výraz „dezinformační“ zavání goebbelsovštinou na sto honů. Nám ten web a to, co se v něm píše, nevyhovuje, tak na něj vrazíme nálepku „dezinformační“, čili přinášející nepravdivé informace, čili lživé, a máme vymalováno

 

Nebylo by to poctivější? Vždyť váš výraz „dezinformační“ zapáchá goebbelsovštinou na sto honů. Nám ten web a to, co se v něm píše, nevyhovuje, tak na něj vrazíme nálepku „dezinformační“, čili přinášející nepravdivé informace, čili lživé, a máme vymalováno. Nač a proč bychom se ještě měli obtěžovat dokazováním, že ona informace je skutečně nepravdivá, čili lživá, když máme k dispozici jak tu nálepku, tak načalstva téměř všech našich médií, která spornou informaci buď zamlčí (a to nejčastěji), anebo, když se jim jejich zamlčení bude jevit jako tzv. nekomfortní, opatří ji přízviskem dezinformační, a takto označenou ji po rádiových vlnách pošlou k učím a očím našich občanů.

Úspěch je zaručen, zvlášť když bude uvedená praxe postavena na masovém základě, čili když označení „dezinformační“ uslyší ti občané minimálně stokrát za den. Pak to v hlavách lidí přece jen uvízne a účelu p r o p a g a n d y je a bude dosahováno a nakonec i dosaženo. A to - jak jsme viděli – pomocí jednoduchého triku, kdy jsme názor odlišný od našeho názoru, označili za nepravdivou informaci čili lež, čímž se názor n á š stal bezkonkurenční pravdou (není jej totiž čím vyvrátit). Což vše proběhlo za nepatrnou cenu, jíž je ztráta poctivosti a smyslu pro fair play.

Ale propána krále, kdo by se dnes, v podmínkách tvrdého ideologického boje dvou světů, staral o takové pitominky, že ano? Takže ten svůj návrh, abychom místo weby dezinformační říkali weby jinonázorové, dávám zatím k ledu a budu s ním čekat na lepší časy.

Lubomír Man

vyševěc.cz